Bol Bol Kitap Okuyun, Spor Yapın, Sosyal Projelerde Yer Alın

Bol Bol Kitap Okuyun, Spor Yapın, Sosyal Projelerde Yer Alın



Mimar Sinan Ortaokulu?nda gerçekleştirilen törene Trabzon Valisi Abdil Celil Öz?ün yanısıra Ortahisar İlçe Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu, SGK İl Müdürü Musa Bulut, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, öğretmenler  ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sosyal güvenlik bilinci oluşturmak amacıyla ilköğretim öğrencilerine yönelik hazırlanan Güvenle Sağlıklı Yaşam Adlı Kitap ve CD dağıtım töreninde bir konuşma yapan Vali Öz, ?Böyle güzel ve anlamlı projede sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Bu projenin iki önemli boyutu var. Birincisi; sosyal güvenlik sistemimizin iyi bilinip, insanlarımızın sağlığa yönlendirilmesidir. İkinci boyutu ise; okuma alışkanlığımızın geliştirilmesidir. 

Sosyal devlet derken, insanların ihtiyacı olduğu anlarda onlara destek noktasında huzurlu ve güvenli bir yaşam ortamı sağlayan bir devleti kastediyoruz. Bunun için Sosyal Güvenlik Kurumumuz hükümetin genel polikikaları içersinde önemli ve güzel çalışmalar yapıyor. Bugün çalışanından emeklisine, maddi durumu zayıf olan ihtiyaç sahibi insanlarına, yaşlısından gencine ve engellisine kadar herkes sosyal güvenlik şemsiyesi altındadır.
Bunun yanında işgüvenliği konusunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı?mız tarafından da önemli çalışmalar yapılıyor. Sosyal güvence kapsamına alınmış olmak hem kişiye hem de devlete her zaman maliyet getiriyor. Bu maliyeti asgari seviyede tutmak ve bu alana çok para harcamamak için sağlıklı olmalıyız. Bunun için de bol bol spor yapmamız, dengeli ve düzenli beslenmeliyiz. Bu hem bizim sağlıklı ve gelecekte başarılı bireyler olmamıza,  hem de ailemize, milletimize ve devletimize fazla maddi yük binmemesine neden olacaktır. Okuma alışkanlığımızın gelişmesine de fayda sağlayacak olan bu projeyi iyi değerlendirmeliyiz. Bu gün sizlere dağıtılacak olan eğitici kitap ve CD?leri iyi anlarsak yarınlara daha sağlıklı bir şekilde yürürüz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

SGK İl Müdürü Musa Bulut, ?Sağlık sistemini finanse eden kurumumuzun bu alanda önemli projeleri var. Bu proje ile özellikle çocuklarımızı etkileyen obezite ve diğer rahatsızlıklarla ilgili onları bilgilendirme ve bilinçlendirmek istedik? diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali öğrencilere Güvenle Sağlıklı Yaşam Adlı Kitap ve CD dağıtımı yaptı. Programın çıkışında öğrencilerle badminton oynayan Vali Öz daha sonra beraberindekilerle aynı okulda eğitim-öğretim gören öğrencileri de sınıflarında ziyaret ederek onlara güncel konularla ilgili sorular yöneltti. Öğrencilere hitap eden Vali, ?Sizler ailenize, çevrenize, milletinize, devletinize ve vatanınıza faydalı bireyler olursanız başarı kendiliğinden gelecektir. Onun için bol bol okuyun, sosyal projelerde yer alın? 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir