Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Vakfından Anlamlı Yemek

Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Dayanışma Vakfından Anlamlı Yemek



İstanbul?da bulunan Dernekpazarı Köyleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı (DKV) Üniversite okuyan Dernekpazarlı öğrencilere her yıl burs desteği sağlamaktadır. Bu yıl İstanbul da okuyan 40 öğrenciye Vakıf merkezinde yemek verildi. Öğrencileri tanıma, öğrencilerin birbirini tanıması ve kaynaşma, sorularını dile getirme ve çözüm üretme amaçlı toplantıya için yönetim Kurulu üyesi Dr. Mustafa Güveli İstanbul?da üniversite okuyan 40 öğrencimizi arayıp Dernekpazarı Vakfı na pazar günü için tanışma ve kaynaşma yemeğine çağırdı. Çağırılan 40 öğrenciden 18 i gelebildi. Dernekpazar lı hayırseverlerinde bulunduğu yemekten sonra tatlı yendi. 
Dr.Mustafa Güveli öğrencilerimizin sorunlarını dinledi. ?Biz vakıf olarak sizler için elimizden gelen tüm imkânları seferber etmeye kararlı olduğumuzu belirtmek isterim. Düzenlediğimiz futbol turnuvasının iki ana amacı var. Birbirimizi tanım, dostluk, kardeşlik ve sevgi bağlarını güçlendirmek. İkinci olarak ta bu turnuvadan  elde edilecek geliri burs olarak sizlere dağıtmak. Mayıs ayında da kermes düzenleyeceğiz. Oradan gelecek gelirde sizlere verdiğimiz burslara yansıyacak. Yeter ki siz okuyun. Ailenize, İlçemize ve Devlete hizmet sunacak  noktalara ulaşın.?dedi. 
Yıldız Teknik Üniversite öğretim üyesi Fatih İlhan söz alarak öğrenci kardeşlerimize bilgilerini aktardı öğrenci kardeşlerimizin sorularını cevapladı Üst düzey yönetici Makine Mühendisi Eyüp Güveli?de ?Beni buraya davet eden Dr. Mustafa hocama teşekkür ediyorum diyerek sözlerine başladı öncelikle sizleri tanıma fırsatına mazhar olduğum için çok sevinçliyim.? Dedi ve Kendi bilgilerini öğrencilerimize aldatarak öğrencilerimizin sorularını cevapladı.   
Vakıf Başkanı Cemil Mangan da: ?Bu güzel oluşumu sağlayan Güveli Hocaya teşekkür ediyorum. Bizler sizler için elimizde geleni yapıyoruz. Yeni nesilleri tanıyıp kaynaşmayı is dediğimizi söyleyebilirim. Bu vâkıfa bizlerden sonra sizler gelip yöneticilik yapacaksınız bizlerde daha iyi yapacağınızdan şüphemiz yok bu vakıf ne benim ne de başkasınındır. Burası Dernekpazarı?nın 14 Mahallesine aittir. Buranın kapısı herkese açık. Ben vakıf başkanı olarak sizleri tanıdığım için yönetimin adına mutlu ve sevinçliyim.? Dedi. 

Daha sonra horon oynandı. Çay sohbeti yapıldıktan sonra toplantı sona erdi. 

Not : Haber bilgileri ve fotoğraflar için Yılmaz Ayyıldız la İsmail Genç e teşekkür  ederim.

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir