Çaykara Anadolu Lisesi Avrupa`da

Çaykara Anadolu Lisesi Avrupa`da

                                                                               
İlçemizde yapmış olduğu yoğun çalışmalar ve öğrencileri üniversiteye yerleştirme konusunda elde ettiği başarılarla dikkat çeken Çaykara Anadolu Lisesi, başarılarına başarı eklemeye devam ediyor. Çaykara Anadolu Lisesi akademik başarısına ek olarak sosyal alanlarda da başarı gösteriyor.

Okul Müdürü Mustafa DEMİRCİOĞLU:?Daha Fazla İlgi, Daha Az Problem? adlı projenin konusu dezavantajlı grupları kapsamaktadır. Proje dezavantajlı grupların topluma kazandırılması için diğer ülkelerde yapılan uygulamaları gözlemleme üzerine yapılmıştır.

Bu amaçla Hırvatistan, İtalya ve Romanya olmak üzere üç ortak edinilmiştir. Öğretmenlerimiz toplam üç hareketlilik gerçekleştirerek belirlenen ülkelerde  bu konuda yapılan çalışmaları gözlemlemek , eğitim almak ve aldıkları eğitimi okulumuzda ve çevremizde uygulama fırsatı elde etmiş olacaklar.  Her ülke için  10 öğretmen olmak üzere toplamda 30 öğretmen bu projeden yararlanmış olacak.
Çaykara Anadolu Lisesi T.C. Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı(Ulusal Ajans)?na sunduğu ?Daha Fazla İlgi, Daha Az Problem? adlı projesi geçmiştir. Proje Erasmus+ programı Ana Aktivite 1 Personel Harekeliliği kapsamında sunulmuştur. Proje kapsamında okulda görev yapmakta olan öğretmenler yurtdışına çıkarak deneyim kazanacaklar.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ÇAMURALİ projeyi hazırlayan ve gerçekleştirecek olan  Çaykara Anadolu Lisesi personelini tebrik etti. Ayrıca İlçe Kaymakamı Mustafa GÜL` e projeye desteklerinden dolayı müteşekkir olduğunu belirtti.

Haber kaynağı:Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir