Çaykara ve Dernekpazarı`nın Sanatçıları

Çaykara ve Dernekpazarı`nın Sanatçıları

 

Nisan Ayı önümüzdeki hafta başlıyor.Nisan ayının başlaması demek yavaş yavaş insanlarımızın mezire ve yayla hazırlıkları yapması demek.Çünkü Mayıs ayının son haftasından itibaren insanlarımız yavaş yavaş yaylaların yolunu tutacak.Ve de Haziran ayından itibaren ise birçoğumuzun televizyonlardan seyrebildiği Karadeniz Müziğimizin birbirinden değerli Sanatçı Dostlarımız Şenliklertde Yaylalarımızı canlandırmaya başlayacaklar.

Senelerdir müzik dünyasının içinde olmaya gayret eden birisi olarak ben de Çaykara`lı Sanatçı dostlarımızı bazı özelllikleri ile birlikte sizlere anımsatmaya çalışacağım:Ve de son bölümde bir değerlendirme yaparak bu güzel yazımızı noktalamaya çalışacağım.


ONAY ŞAHİN
Karadeniz Müziğimizin sadece Sanatçısı olarak değil aynı zamanda alçak gönüllülüğü, beyefendiliği, müzik dünyasına kazandırdığı eserleri,eğitimi ve Sanart dünyasında ne kadar yükselirse yükselsin asla ve asla kendikimliğini hiç bir zaman unutmayan ve de en önemlisi müzik dünyasına kazandırdığı eserleri ile Çaykara Halkımızın yüreğinde taht kurmuş ismi Sevgili Onay ŞAHİN. Müzik hayatına Uzungöl`de başladı Sevgili Onay. Sonra sonuna kadar hak ederek Müzik dünyasının zirvesine çıktı. Ama o Uzungöl`ü,Çaykara`yı hiç bir zaman unutmadı. Programı ne kadar yoğun olursa olsun Çaykara`dan gelen hiç bir daveti geri çevirmedi Sevgili Onay ŞAHİN.O sıcacık yüreği ve Çaykara`ya olan sevdası ile tüm Çaykara Halkının yüreğinde taht kurde Sevgili Onay.

Nuray AKSOY
Türkülerimiz onun eşsiz yorumu ile farklı bir güzelliğe bürünüyor, daha bir keyifle dinleniyor. Çaykara doğumlu olan Nuray Hanım Çaykara dışında büyüdü ancak doğduğu yeri hiç bir zaman unutmadı. Sadece Halk Müziğindeki türkülerimizi değil aynı zamanda karadeniz türkülerimizi de büyük bir başarı ile sahneleyen Nuray Hanım son zamanlarda sıkça Çaykara Programlarında yer almaya çalışarak bize göre Çaykara`ya olan özlemini gidermeye çalışıyor. 28 Şubat 2014`te Uzungöl Karadeniz Kar Şenliğindeydi Nuray Hanım.Ve Spiker sordu. Uzungöl`de bulunmak nasıl bir duygu diye.Nuray Hanımın verdiği cevap Çaykara`ya olan özlemini en güzel şekilde ifade ediyordu."Yurdumun her köşesinde program yapmaktan büyük bir keyif alıyorum.Ancak burası benim evim.Ve de burada bulunmak bana hem ayrı bir heyecan hem de büyük bir sorumluluk yüklüyor"

YUSUF CEMAL KESKİN
Kemençeyi Türkiye`ye ve dünyaya sevdiren İsim. Ülkemizde Kemençe denilince akla ilk o geliyor. Ama o mütevazi tavrı ile tüm insanlara olan sıcak ve sempatik davranışları ile her zaman topluma örnek olmuş mükemmel bir sanatçı."Cennet anaların Ayakları Altındasdır" Bu sözü en iyi uygulayan insanlardan biridir sevgili Yusuf Cemal KESKİN. Ben onun kadar annesini sayan ve annesine değer veren bir insan ile hiç karşılaşmadım.

BİZUM GÖNÜL

Son yıllarda Karadeniz Müziğinde fırtına gibi esen sanatçımız Bizum Gönül de hemşerimiz. Son yıllarda  Bölgemizde gerçekleştirilen Festival ve Şenliklerin hemen hemen hepsinde Bizim GÖNÜL`ü görmek mümkün. Onu sahneye çıkardığımızda anonsunu yaptığım cümle ile bitirelim. Sanatçılarımızın hepsi alkışı fazlası ile hak ediyor. Ama Bizum Gönül alkışı iki defa hak ediyor.

CENGİZ SELİMOĞLU
Ben Sevgili Cengiz SELİMOĞLU ile Sevgili Onay ŞAHİN`in yapı olarak birbirlerine çok fazla benzediklerini düşünüyorum. Zaten yakın arkadaş olan bu iki dost müzik dünyasında da aynı uslup ve karakter ile Müzik dünyasının onlara getirdiği yerin geçici olduğunu esas bulunmaları gereken yerin insanların içi olduğunu bir dakika bile unutmayarak basamakları emin adımlarla çıktıklarını görüyoruz ve bu durum Çaykara Halkı olarak bizleri çok fazla mutlu ediyor. Sevgili Cengiz SELİMOĞLU da kopyacılık yapmadan başkalarının eserlerini kullanmadan kendine ait özgün eserler ile Karadeniz Müziğimize uzun seneler hizmet edecek ve de bizi her Çaykara Halkı olarak hep onların yanın da yer alacağız.

KERİM AYDIN
Çaykaramızın geçmiş dönemlerine bakacak olursak ilk çalınan çalgı olarak tulum ve kavalın çalındığını kolaylıkla görebiliriz. Kavalı önce Türkiye`ye sonra da yaptığı Uluslararası programlar ile dünyaya sevdiren isim elbette ki Sevgili Kerim AYDIN`dır. Sanatın zirvesindedir ama o hiç bir zamöan kendini sanatın zirvesinde görmemiş hep halkın içinde olmayı tercih etmiştir. Yaz boyu kavalı çantasında özel arabası ile Çaykara`nın her tarafındadır. Nerde bir düğün varsa ordadır. Nerde bir eğlence varsa ordadır. Bir bakmışsınız dağ başında 80`lik bir dede ile birlikte, bir bakmışsınız bir genç grubu ile beraber kavalı ile kültürümüzü yaşatmaya çalışmaktadır Sevgili Kerim AYDIN.

Mehmet TAK
Karadeniz Müziğimizin yşine çok önemli bir ismi Sevgili Mehmet TAK.Kemençeyi ve horonu Ülkemize sevdiren isimlerden biri hatta belki de en önemlilerinden. Biz her Dernekli ve Çaykaralı hemşerileri olarak Sevgili Mehmet TAK ile daha fazla birlikte olmayı arzu etmekteyiz. Umarız bundan sonraki tüm etkinliklerimizde Sevgili Mehmet TAK aramızda olur.    

SEYFETTİN ÇAKIRAL
Çaykaramızın Sarı Fırtınası.O da müzik dünyasına gözlerini Çaykara ve Uzungöl`de açtı. O da müzik dünyamıza birbirinden değerli bir çok esert kazandırdı. Kültürümüzü müzik dünyasında yaşatmaya ve de paylaşmaya çalışıyor senelerdir Sevgili Seyfettin ÇAKIRAL.Çaykara ile ilgili tüm Sosyal aktivitelerin içinde yer almaya ve Çaykara halkına hizmet vermeye gayret ediyor.

NEVİN KORKMAZ
Çaykaramızın Müzik Dünyasına kazandırdığı en önemli değerlerden biri Nevin Hanım. Halk Müziği, Karadeniz Müziği, yeri geldiğinde Sanat Müziğini bile büyük bir başarı ile temsil eden Nevin KORKMAZ`ın uzun sahne performansları tüm sevenleri gibi Çaykara Halkı olarak bizleri de çok fazla mutlu ediyıor. Müzik dünyasında çok daha iyi yerlere geleceğinden kuşkumuzun olmadığı Nevin Hanıma Çaykara Halkı olarak başarılar dilemeyi de ihmal etmeyelim.

SİNAN SAMİ
En sevilen Türkülerinin birinde şöyle diyor Sevgili Sinan SAMİ."Adam Gibi Sevgili de bu dünyada kalmadı" Tabi ki türkü sözüdür bu. Adam gibi Sevgili kaldı mı kalmadı mı bir bilemeyiz onun takdirini Sevgili okuyucularımıza bırakıyoruz. Ancak Çaykara Halkı olarak şunu çok iyi biliyoruz. Çaykara Halkımızın ADAM GİBİ ADAM tabiri ile müzik dünyasına kazandırdığı bir çok isim var. Onlardan bir tanesinin de Sevgili Sinan Sami olduğunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum. Sevgili Sinan Sami de her yönü ile dört dörtlük ve topluma örnek olan bir sanatçı dostumuz.

MUHAMMET ALİ
Bizler Sevgili muhamömet Ali`yi önce  o muhteşem kavalı ilşe tanıdık.Sonrasında müzik dünyasındaki yükselişini tüm Çaykara Halkı givbi bizler de hayranlıkla izledik. Müzik dünyasındaki başarısının yanı sıra gelenek ve göreneklerimize olan bağlılığı ile de her zaman topluma örnek olan Sevgili Muhammet Ali`ye bundan sonra da başarılar diliyoruz.

İHSAN EŞ
Atalarımızın bir sözü vardır. Derler ki "Gözden Irak Olan Gönülden de IraK olur" diye. Kimse yanlış anlamasın ne olur. Sevgili İhsan EŞ hayatımız boyunca hep Çaykara halkının yüreğinin en güzel keşesinde. Ancak Çaykara`dan uzakta Ankara`da  Müzik çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmaların bir kısmından da Çaykara halkının haberi olmuyor belki. Ama Sevgili İhsan EŞ kararlı bir şekilde emin adımlarla Müzik dünyasında yükselmeye devam ediyor. Bizim burada Sevgili İhsan EŞ Kardeşimizden bir istirhamımız olacak. Bizler Çaykara Halkı olarak onu daha fazla aramızda görmeyi arzu ediykoruz.Şenliklerimizde,programlarımızda Sevgili İhsan EŞ
 Kardeşimiz Örnek bir toplum insanıdır aynı zamanda.Ve ve bu çağrımıza koşa koşa  katılacağınızdan adımız gibi eminiz

CEMİL BAYRAM
Çaykaramızın müzik dünyasına kazandırdığı önemli isimlerden biri Sevgili Cemil BAYRAM. Hareketliliği, canlı performansı ve okuduğu yöresel türküleriile müzik düğnyasında kendisinden fazlası ile söz ettiren bir isim.Başarılı çalışmalarının bundan son ra da devam etmesini diliyoruz.

EÇİNOS
Trabzon onu çok yakından tanıyor.Kemençesi ve de dinlemesine doyum olmayan eşsiz sesi ile senelerdir Trabzonumuzun her yerinde var Sevgili Eçinos.Her düğünde her programda Çaykara ve Trabzon halkı ile birlikte. 2015 Yılı Mayıs ayının ortalarında ise çıkaracağı ilk albümü ile müzik dünyasına fırtına gibi bir giriş yapmaya çalışacak. Bizlere de Çayökara halkı olarak şuınu söylemek kalşıyor."Bizler şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da yanında olmaya devam edeceğiz.Yolun açık olsun Sevgili EÇİNOS"

Sedat KESKİN
Özellikle son dönemlerde müzik piyasasında isminden fazlası ile söz ettiren bir isim Sevgili Sedat KESKİN. Bizler Sevgili Sedat KESKİN`e Karadeniz Müziğine Hizmet Sevdası yolunda Başarılar Diliyoruz

Tolga GENÇ
Uzun senelerdir Dernekpazarı ve Çaykara Halkımızın  düğün,program ve organizasyon yükünü sırtında taşıyor Sevgili Toplga.Ve de bizler bu güzel görevinde Sevgili Tolga Kardeşimize her iki İlçe adına da teşekkür ediyoruz.      
                                                            
Yakup ATALAY
Çaykara ve Dernekpazarı İlçemizin toplumumuza kazandırdığı en önemli değerlerden bir tanesi Sevgili Yakup ATALAY.Senelerdir Çaykara ve Derrnekpazarı İlçellerimizin Düğün ve Program yükleri hep Sevgili Yakup ATALAY`ın sırtında. Ve de o bir kere bile hiç kimseye HAYIR demeden bizlere hizmet vermeye devam ediyor. Bizler de bu iki İlçemiz adına Sevgili Yakup ATALAY`a teşekkür etmeyi bir borç biliyoruz.

Erol AKYÜZ
O da Sevgili Yakup ATYALAY gibi. Senelerdir Çaykara ve Trabzonumuzun tüm organizasyonları hep on onların omuzlarında. Düğün, program eğlence her yerde Sevgilşi Erol var. Ayrıca yaz boyunca Uzungöl`de tesislerde yaptığı mükemmel programlar ile Uzungöl`ü ziyarete gelen misafirlerimizin gönüllerrince eğlenmelerini sağlamaya çalışıyor Sevgili Erol AKYÜZ.

Hilmi YEREKABAN
Kısa bir süre önce çıkardığı ilk klibi ile müzik dünyasında adından söz ettirmeyi başaran Sanatçı Dostumuz Hilmi YEREKABAN`ın bu olumlu çizgisini bundan sonra da devam ettireceğini ve Çaykara halkı olrak bizleri çok iyi temsil edeceğini biliyor ve de müzik dünyasında hemşerimize başarılar diliyoruz.

Turan KAMBEROĞLU
Yine Çaykara ve Dernekpazarında gerçekleştirilen tüm düğün, program ve organizasyonların yükünü, çeken çok değerli bir sanatçı dostumuz Sevgili Turan KAMBEROĞLU

Soner ŞAHİN
Çaykara`nın yeni yüzü.Daha genç yaşta olması gelecekte yöremize müzik alanında büyük katkıları olacak bir arkadaşımız..Şu sıralarada kendisinin Mühendislik eğitimi öğrencisi olması gelecekte eğitimli bir şekilde piyasaya çıkacağından eminiz. Kendisine başarılşar dileriz.

Serhat YILDIRIM
Amatörce başladığı müzik hayatında büyük bir aşama kaydetti. Kendini geliştirme yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kendisine başarılar diliyoruz.

Cemal KAYGUSUZ

Yıllardır sahnelerde gördüğümüz Cemal Kaygusuz son dönemlerde çıkaracağı yeni albumü ile mecgul..Onu da yakında sahnelerde görmek istiyoruz. Kendisine Müzik Çalışmalarında başarılar diliyoruz. Yeni albumünü heyecanla bekliyoruz.


Özgür SELÇUK
Müzik piyasasına Sevdalı Uşaklarla giren sanatçımız ikinci albümü olan Mektup`la müzik severlerin büyük beğenisini topladı. Yaptığı müzik çalışmalarıyla yöremizi en iyi şekilde temsil eden Özgür Selcuk`a başarılar dileriz.


SON SÖZ
Uzun bir yazı oldu.Kusura bakmayın ne olur.Ama Çaykara`lı Sanatçılarımızı bir yazıda anlatmaya çalışınca ortaya böylesine uzun bir yazı çıkıyor işte.Bilmiyorum farkına vardınız mı? Çaykara`lı sanatçılardan söz ederken ortak yönleri olarak şu özellikler ön plana çıktı.

1-Tüm sanatçılarımız Müzik dünyamıza özgün eserler kazandırmaları ile ön plana çıkmış oldular.

2-Müzik dünyasının o engebeli ve çetin yolculuğunda hiç bir Çaykaralı Sanatçımız geldiği ya da bulunduğu yeri yadırgamadı. Hep halkın içinde yer almaya devam etti. Yani "ADAM GİBİ ADAM" tabirini tüm Çaykara`lı Sanatçı dostlarımız için rahatlıkla kullanabiliriz.

3-Tüm sanatçılarımız Çaykaramızın gelenek ve göreneğini, kültürünü müzik dünyasına taşımaya ve müzik dünyasında yaşatmaya çalıştı.

Bizler de Çaykara Halkı olarak topluma örnek olmuş ve toplumuzun bu güzel yönlerini yaşamaya ve de yaşatmaya çalışan tüm sanatçı dostlarımıza Tüm Çaykara Halkı olarak teşekkür etmeyi bir borç biliyor ve de hepsine çıktıkları bu güzel yolda üstün başarılar diliyoruz.

NOT: İsmini yazmadığımız sanatçılar için oyuyucularımızın bize yazmalarını rica ederiz.

Haber kaynağı: Hilmi Kanık/Çaykara Gündem Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir