Beykent Üniversitesinden Tekstil ve Moda Tasarımı Sergisi

Beykent Üniversitesinden Tekstil ve Moda Tasarımı Sergisi

  


Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü öğretim üyeleri Prof.Dr.Hamdi ÜNAL,  Yrd.Doç.Dr. Mustafa GÜRGÜLER, Yrd.Doç.Dr. Zehra DOĞAN?ın çalışmaları, 01 Nisan 2015 tarihinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde sanatseverlerle buluşuyor.
 

1980 yıllarından itibaren dünyadaki ekonomik, politik ve üretim biçimlerinin değişmeye başlaması, mekanlarda kullanılan el halılarının tasarımlarında görülen gelişmeler, kreatif yaklaşım, kültürlerarası hareketin dinamizmi ve kullanım biçimlerindeki algı farklılığı o yıllarda renk, kompozisyon, malzeme ve kullanım biçimi de değişecek diyordu. Bu görüşe katılmayanlara ise, eğer yaşarsak 20-30 yıl sonra bu tezimin doğruluğunu hep beraber kabul edeceğiz demişti. İçinde bulunduğumuz zaman sanatçının haklılığını ortaya çıkardı. Onun tasarımlarının benzerleri bugün tüm dünyada aktif olarak üretilir durumdadır. Bugün klasik ve geleneksel halı üreticileri bile gerek malzeme gerekse kompozisyon yönünden yenilik arayışı içindedirler. Çünkü günümüzde nesneyi kullanma biçimi sürekli değişi gerektirmektedir. 

Tekstil dokumalarının ve malzemelerinin sanat objesi olarak kullanılması, estetik arayışlar malzemeyi sanatsal disiplinlerle farklılaştırma renk, doku, gölge ışık etkilerini irdeleme bu sergide yer alan Mustafa GÜRGÜLER ve Zehra DOĞAN?ın eserlerinde de görülmektedir. Bu serginin ve tekstil sanatlarının özünü oluşturan deneysel çalışmalar, bir tarafta malzemenin resimsel değerlerle beslenerek dışa vurumu yanında, tekstil objelerinin görsellik ve doku etkisini de irdeleniyor. 

Tekstil sanatlarına faklı açılardan bakan bu tasarım şöleni 13 Nisan 2015 tarihine kadar gezilebilir.



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir