Gurbetten TÜBİTAK Müjdesi!

Gurbetten TÜBİTAK Müjdesi!

                                                

Eğitim alanındaki örnek çalışmaları ile her kesimden büyük bir takdir alan Çaykara İlçemize bir güzel haber de Van?dan geldi.Van İli Özalp İlçemizden öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladıkları 3 ayrı proje İl Değerlendirme Komisyonu tarafından sergiye katılmaya hak kazandı.30 Mart 2015 Cumartesi Günü başlayan 46.Tübitak Van Proje Sergi Yarışmasında Sergilenmeye uygun görülen eserler  100.Yıl Üniversitesi Cengiz ANDIÇ Kültür Merkezinde eserler sergilenmeye başladılar.Bu eserlerin içinde 3 eser ise Çaykara?lı Öğretmen ve öğrencilerimizin hazırladıkları eserler.

BÜYÜK GÜN 2 NİSAN
Sergilenmeye uygun görülen eserlerden  TÜBİTAK tarafından Türkiye Geneli yarışmaya katılmaya hak kazananlar ise 2 Nisan 2015 Salı Günü açıklanacak.Büyük bir olasılıkla seçilmesi beklenen projelerimiz Türkiye Genelinde Çaykaramızın gururu olacaklar.

Proje metinlerini haberimizin sonuna ekleyeceğiz. Ancak bizler özetle projelerimizden söz etmeye çalışalım isterseniz.

1-ZOR HAVA KOŞULLARINDAN YARARLANMAK(SU TASARRUFU)
Bu Projemiz Özalp TOKİ Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Matematik Öğretmenimiz Hemşerimiz Selma BEKTAŞ ve Öğrencileri tarafından hazırlandı.Özalp İlçesi Dönerdere Köyümüzde yaşayan hemşerilerimizin kızı olan Selma Öğretmenimizin öğrencileri ile birlikte hazırladıkları bu güzel projenin Türkiye Geneline seçileceğini umut ediyor ve öğretmenimiz ile öğrencilerini lşimdiden tebrik ediyoruz.

2-PROPOLİS VE KAFEİK ASİT FENETİL ESTERLERİ(CAPE)?NİN APOPTOZ İNDÜKLEYİCİ GENLERİN EKSPRESYONLARINA OLAN ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI
Eğitimdeki örnek uygulamaları ile senelerdir Bölgede ve Çaykaramızda her zaman örnek gösterdiğimiz Yukarı Dönerdere Çok Programlı Anadolu  Lisesi İki güzel projeye daha imza atmanın mutluluğunu ve gururunu hem kendisi yaşıyor hem de Çaykaralı hemşerileri olarak bizlere yaşatıyorlar.

Köyde Lise açarak Eğitimde belki de bir ilki başaran Okul Müdürü Mehmet GENEL Yönetimindeki Dönerdere Çok Programlı Lisesi kurulduğu tarih olan 2002 yılından bu yana Bölge Eğitiminde hep önder ve lider bir okul olarak görülüyıor

Projemize dönelim.Dönerdereli Öğretmenimiz Orhan SEZGİN ve Dönerdere Çok Programlı Lisesi 11. Sınıf Öğrencisi İlknur ŞAHİN tarafından Biyoloji alanında  hazırlanan Propolis ve Kafeik Asit Fenetil Esterleri(CAPE)?nin APOPTOZ İNDÜKLEYİCİ GENLERİN EKSPRESYONLARINA OLAN ETKİSİNİN ARAŞTIRILMASI konusunda hazırladıkları projenin Van elemelerini geçip Türkiye geneline kalmasına kesin gözü ile bakılıyor.

3-ADIM ADIM ISINALIM
Doğu Anadolu Bölgemizin soğuğunu hepimiz iyi biliriz.Kış mevsiminde Doğu Anadolu Bölgemiz gerçekten de çok soğuk geçer.İşte bu ilkeden hareket eden  Öğretmen ve öğrencilerimiz basınçla ısınan bir ayakkabı türü imal ederek projeye katılmaya hak kazandı.Yukarı Dönerdere Lisesi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenimiz Muhammet Celal GÜNDOĞDU yönetiminde Çaykaralı Gençlerimiz  10.Sınıf Öğrencileri Furkan ŞAHİN ve Abdurrahman GENEL tarafından hazırlanan ADIM ADIM ISINALIM Projemizin de Van elemelerini geçip Türkiye geneline kalmasına yine kesin gözü ile bakılıyor.

Proje ile ilgili belge ve dokümanları haberimizin sonuna ekliyoruz.Ancak Çaykara Gündem Dostlarının belki de bize bir sitemi olacak.Hani bir çocuk şarkısı  vardır dillerde dolaşan.Çocukluğumuzdan beri hepimiz severek söyleriz.

                               Orda Bir Köy Var uzakta
                               O Köy Bizim köyümüzdür
                               Görmesek de duymasak da
                               O köy bizim köyümüzdür.
Orda bir köy yok aslında.Orda iki köyümüz var bizim.Dönerdere ve Emek Köylerimiz.Bu köylerimiz ve bu köylerimizdeki örnek çalışmalar ile ilgili güzel bir yazı dizimizi siz sevgili Çaykara gündem dostlarımız ile kısa bir süre sonra paylaşacağımız sözünü vererek bitirelim bu güzel haberimizi.Hele şu 2 nisan bir geçsin.Projeleriminz Ankara?ya seçilsin.Ondan sonra hazırlayalım o heberimizi.
               



Anahtar Kelimeler:
Fehmi Aygün
13.05.2015 13:23:37
Sayın Mehmet Hocam bu önemli ve güzel faaliyetinizden geç haberdar oluşumdan dolayı mahcubum.Tebrikler ve başarılar dilerim.Size de yakışan işte budur. Sevgilerimle.Fehmi Aygün

İlginizi Çekebilir