Dağcılar Maçka Pilav Dağı`nda!

 Dağcılar Maçka Pilav Dağı`nda!

Her hafta sonu dur durak bilmeden bölgemizin çeşitli eşsiz güzellikleri keşfetmeye devam eden Uzungöl Doğa Sporları Adrenalin Kulübü Derneği üyesi 10 dağcı günübirlik doğa yürüyüşü etkinlikleri kapsamında geçtiğimiz hafta sonu karla kaplı Maçka pilav dağına yürüyüş düzenledi.

Maçka ilçesinden başlayan ve bin 200 rakımlı Pilav Dağına doğru hareket eden doğaseverler özellikle Maçka?dan yukarı doğru bir anda değişen doğa güzelliklerini yerinde görme fırsatı buldu. Yaklaşık 18 kilometre yürüyüş parkurunda zaman zaman karla kaplı yolda zorlukla yürüyen dağcılar doğal güzellikleri görerek 12 yıl önce düşen uçakta hayatını kaybeden İspanyol ve Ukraynalı askerler için yaptırılan anıtın bulunduğu yere çıkarak anıtı ziyaret ettiler. Daha sonra açık havanın verdiği keyifle Çay ve Kahve molası veren dağcılar doyumsuz harika manzaraların seyrinden sonra geriye dönülerek 18 kilometrelik parkuru yürüyerek yeni bir etkinliği tamamlamanın keyfini yaşadılar.  

ETKİNLİKLERİMİZE ARALIKSIZ DEVAM EDİYORUZ
Uzungöl Doğa Sporları üyesi arkadaşlarla birlikte her hafta değişik yerlerde etkinlik düzenlediklerini ifade eden Kulüp Başkanı Aydın Mutlu,? Çevremizdeki doğal güzelliklerini insanlara tanıtmak ve aynı zamanda birlikte hareket etme becerilerimizi ön plana çıkararak, şehrin stresinden kurtulmak için bu tür doğa yürüyüşlerini dernek olarak düzenliyoruz. Bu hafta sonu 10 dağcı sporcu üyemiz ile birlikte Maçka ilçemizden başlayarak 18 kilometrelik bir yürüyüşün ardından pilav dağı zirvesine çıktık. Burada bir süre dinlenip Çayımızı yudumladıktan sonra tekrar geriye dönerek etkinliğimizi sona erdirdik,? dedi.

Mutlu, ? Nisan ayı içinde yapacağımız  3180 metre yükseklikte bulunan ve 33 kilometre yürüyüş parkuru olan, Uzungöl Karester yaylası, Şekersu yaylası ve Kırklar dağına 3 günlük kap programı ile kış programlarını tamamlayacağız. Kırklar dağına bu aylarda tırmanmak çok zor. Şu ana kadar hiçbir dağcı burada bir etkinlik düzenlememiştir. Onun için bu etkinliğe malzeme konusunda eksiği olmayan ve profesyonel dağcıların katılmaları tercih ediyoruz. Bu malzemeler, Çadır, mat, Tulum, hedik, bivak, kazma, kask, kemer, kürek, krampon olmalıdır,?dedi.

Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir