Çaykara`da 2B arazileri ne Olacak!

Çaykara`da 2B arazileri ne Olacak!

Tapu ve Kadastro 9. Bölge Müdürü Adnan Cevher, 2 B olarak bilinen orman vasfını yitirmiş arazilerin Trabzon?da toplam 2 bin 374 dönüme tekabül ettiğini belirterek bu alanların da büyük ihtimalle şu anki kullanıcılarına verileceğini söyledi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Toplantısı`nda Trabzon ilinin kadastro durumuyla ilgili bilgiler veren Cevher, "Trabzon ilinde 307 mahalle, 475 köy olmak üzere toplam 782 birim bulunmakta olup, bu birimlerden 289 mahalle ve 440 köyün kadastro çalışmaları bitmiştir. Buna göre Tarabzon ilinin yüzde 94`ünün kadastro çalışmaları tamamlanmıştır. İl genelinde 6 birim ihale aşamasındadır. Bu birimlerin yanı sıra, kadastro çalışmalarına orman ve sınır problemlerinden dolayı başlanılamayan Akçaabat ilçesinde 3, Düzköy ilçesinde 3, Araklı ilçesinde 3, Çaykara ilçesinde 4, Hayrat ilçesinde 15, Sürmene ilçesinde 9, Köprübaşı ilçesinde 1, Vakfıkebir ilçesinde 1, Çarşıbaşı ilçesinde 2 ve Yomra ilçesinde 1 birim olmak üzere toplam 42 birim bulunmaktadır" dedi.

Cevher, Trabzon`da yürütülen kamulaştırma çalışmaları ile ilgili olarak "Trabzon Merkez ilçede 2011 yılı içerisinde Boztepe, Yenicuma, Bahçecik, Çömlekçi ve Pelitli mahallerinde TOKİ ağırlıklı, Akyazı, Pazarkapı, Cumhuriyet, Erdoğdu ve Soğuksu mahallelerinde ise Karayolları Genel Müdürlüğü ağırlıklı çok yoğun kamulaştırma
işlemleri gerçekleştirilmektedir" diye konuştu .

Trabzon`da orman vasfını yitirmiş ve kamuoyunda 2-B olarak bilinen arazilerin çok fazla olmadığını kaydeden Cevher, "Trabzon`da 2 B kapsamına giren arazi fazla yok. Çünkü burada Devlet ve vatandaş arasında tescil sıkıntısı var. Bir alanın 2-B kapsamına girmesi için, o bölgenin orman arazisi olarak tescil edilmesi gerekiyor. Daha sonra da bu alan orman vasfını kaybedince 2-B kapsamsında değerlendirilip orman arazisi dışına çıkartılıyor. Trabzon`da bu kapsamdaki araziler 2 bin 374 dönümlük bir alana tekabül ediyor. 37 parselde de bu kapsamda çalışmalar devam ediyor" şeklinde
konuştu .

Konuşmasının sonunda Meclis üyelerinin sorularını cevaplandıran Cevher`e TTSO Meclis Başkanı Ali Osman Ulusoy ve Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu tarafından plaket verildi.


 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir