Başkan Üç yıllık icraatlarını değerlendirdi.

Başkan Üç  yıllık icraatlarını değerlendirdi.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu düzenlediği basın toplantısıyla üç yıllık icraatlarını değerlendirdi. Belediye Çok Amaçlı Salonu`nda yapılan, Çay Tv, Kadırga Tv, Kanal Mavi, Zigana Tv ve Kuzey TV`den canlı olarak yayınlanan ve 3 saat süren basın toplantısına gazeteciler büyük ilgi gösterdi.

Toplantının açılışında seçim öncesi vaat ettiği ve sembol haline gelen `61 projenin` değerlendirmesini yapan Gümrükçüoğlu söz verdiği projeler ve bu projelerin geldiği son durum hakkında bilgi verdi. Gümrükçüoğlu 61 proje içerisinde sadece 10 projenin yapımına başlamadıklarını belirterek, "Fakat bunun dışında 61 proje içerisinde olmayıp da sonradan ortaya koyduğumuz ve yaptığımız projeler var. Bunlarla birlikte proje sayımız 78`e çıktı. 10 projenin yapımına başlanmadığını dikkate alırsak 68 projeye başladık. Bir kısmını bitirdik, bir kısmının da yapımı devam ediyor. Başarı Trabzon halkınındır" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu seçimlerde halkın kendilerine verdiği yetkiyi sadakatle ve çok çalışarak en iyi şekilde sürdürmeye gayret gösterdiklerini ifade ederek, "Trabzon`un her derdiyle dertlendik. Trabzon`u bir dünya kenti yapmak için sürekli proje ürettik. Hazırladığımız projeleri bakanlıklar ve hükümet ve kurumlar nezdinde takip ederek Trabzon`a dev yatırımları kazandırmak yoluna gittik. Görev süremizin sonuna kadar gece gündüz çalışarak Trabzon`un çehresini değiştiriyoruz. Yapılanlar Trabzon halkının eseridir" diye konuştu.

Başkan Gümrükçüoğlu tüm belediye çalışanları ile birlikte tarihi kent Trabzon`a en iyi hizmeti verme gayreti gösterdiklerini belirterek, hazırladıkları ve takipçisi oldukları projelere destek veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`a, Bakanlara, Milletvekillerine, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerine teşekkür etti.

Basın mensuplarının sorularına da cevaplayan Gümrükçüoğlu kamu görevi yapan gazetecilerin görüş ve önerilerinin kendileri için önemli olduğunu söyledi.

Meydan Parkı Yeni yaşam alanı oldu

Gümrükçüoğlu Meydan Parkı`ndaki ağaçlarla ilgili yapılan eleştirilere de değinerek, "Bin 500 metre kare olan yeşil alan 2 bin 500 metre kare oldu. Ağaç sayısı arttırıldı. Park bahçe ağaç sisteminin kaliteli bakımının sürdürülmesi için hizmet satın alma ile bilimsel yetiştirilme programı uygulandı. Bu programa 9 bin TL ödendi. 15 bin metre kareye çıkardığımız parka vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Demek ki vatandaşlarımız yapılan düzenlemeden memnun" şeklinde cevap verdi.
 Kentsel dönüşüm

Zağnos, Tabakhane Vadisi ve Çömlekçi dönüşüm projeleri ile ilgili yapılan "Projeleri TOKİ yapıyor" eleştirilerine değinen Başkan Gümrükçüoğlu, "Bunu söyleyenler çok küçük bir azınlık. Muhalefet partileri, onlarda sevinsin bizi izlemeye devam etsinler. Kaynaklar devletin kaynağı. Benim kaynağım, karayollarının kaynağı diye bir şey yok. Bugün böyle olsa, her belediye İller Bankasından para alıyor, bizim paramız değil, herkes para alıyor. O zaman kimse kaynak almasın. `Hayır efendim bu para benim kira gelirlerimden veya kaynağımdan elde edilmiş değildir` diyerek define mi aramaya başlayacağız" ifadelerini kullandı

Akyazı Projesi ne durumda

Gümrükçüoğlu, Akyazı Projesi`nin Trabzon`un ufuk projelerinden biri olduğunu ve dolgu işlemlerinin bu yılın Ağustos ayında biteceğini belirterek "Şuanda stadın projesine çalışılmakta. Temeli atıldıktan 24 ay sonra tamamlanarak Trabzon`un ve Türkiye`nin hizmetine girecek" dedi.

Gümrükçüoğlu, yapamadıklarını da açıkladı

Başkan Gümrükçüoğlu yapılan ve yapımı süren projelerin yanı sıra yapamadıkları projeleri de açıkladı. Gümrükçüoğlu o projeleri böyle sıraladı; Karşıyaka Vadisi rekreasyon projesi, Modern terminal binası, Modern semt Pazarları, Trabzon konakları, Kadınlar için spor kompleksi, Kent arşivi ve kent müzesi, Minia Karadeniz, Boztepe`ye teleferik, Bilim merkezi, Toptancılar sitesi
 ww

www

wwwwww.caykaragundem.com



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir