Trabzonspor Hayat Buldu: 1-0

Trabzonspor Hayat Buldu: 1-0

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu`nda Avrupa hesapları yapan Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya geldi. Hüseyin Avni Aker Stadı`nda Trabzonspor, cezası nedeniyle tribünlerde sadece kadın ve 12 yaş altındaki çocukların yer aldığı maçta Beşiktaş`ı 1-0`lık skorla mağlup etti.

Trabzonspor`a galibiyeti getiren golü 69. dakikada Halil Altıntop kaydetti.
Kendi sahasında aldığı galibiyetin ardından Süper Final`de ilk kez kazanan Trabzonspor puanını 31`e yükseltti. Henüz galibiyeti olmayan Beşiktaş ise 28 puanda kaldı.

Süper Final`de önümüzdeki hafta Trabzonspor, Galatasaray`ı ağırlayacak. Beşiktaş ise Fenerbahçe deplasmanına konuk olacak.

BURAK YILMAZ`IN YERİNE HALİL ALTINTOP

Spor Toto Süper Final Şampiyonluk Grubu`nda sahasında Beşiktaş`ı konuk eden Trabzonspor`da golcü oyuncu Burak Yılmaz maç kadrosunda yer almazken, bu oyuncunun yerinde Halil Altıntop görev yaptı.

Fenerbahçe maçında burnu kırılan ve İstanbul`da ameliyat olan Burak, 18 kişilik maç kadrosunda yer almadı. Teknik direktör Şenol Güneş, bu oyuncunun yokluğunda Brezilyalı Paulo Henrique`ye de görev vermezken, Halil Altıntop`u sahaya sürdü.
Bordo-mavili takımda Halil Altıntop ve Olcan Adın, forvet oyuncuları Burak, Vittek ve Henrique`nin yokluğunda gol arayan isimler oldu.

Güneş, geçen haftaki Fenerbahçe maçında ilk 11`deki Alanzinho`nun yerine Adrian`a, Celustka`nın yerine de Cech`e şans verdi. Sakatlığı geçen Volkan Şen de takımdaki yerini aldı.

TAYFUR HAVUTÇU`DAN 4 FARKLI DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu ise geçen haftaki Galatasaray maçındaki ilk 11`de 4 oyuncu değişikliğine gitti.

Siyah-beyazlı takımda Sivok`un yerine cezası biten Egemen, cezalı Hilbert`in yerine Ekrem, Veli`nin yerine Necip, Holosko`nun yerine Simao ilk 11`de sahaya çıktı.
Siyah-beyazlılarda ayrıca kart cezalısı Almeida`da Trabzon deplasmanında yer almadı.

TRABZONSPOR`UN GALİBİYET AŞKI

Hüseyin Avni Aker Stadı`nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi Trabzonspor istekli başladı. İlk dakikadan itibaren golü düşünen bordo-mavililer, zaman zaman Beşiktaş savunmasına zor anlar yaşattı.
Trabzonspor`da Burak Yılmaz`ın yokluğunda tek forvet oynayan Halil Altıntop`a Adrian, Olcan ve Volkan`ın desteğiyle Beşiktaş kale sahasında topla buluşmaya çalıştı. Bordo-mavili takımın ileri uçtaki dört ismi etkili olsada, ilk yarıda sonucun değişmesini sağlayamadılar.

BEŞİKTAŞ`I QUARESMA İLERİ GÖTÜRDÜ

Beşiktaş, Trabzonspor`a göre maça sakin bir tempoda başlamayı tercih etti. Öncelikle rakibini durdurmak isteyen siyah-beyazlılar daha sonrasında golü aradı. Savunmada çok adamla kalan Beşiktaş`ta ataklara Ricardo Quaresma ve Manuel Fernandes yön verdi.

Portekizli yıldız Quaresma çok fazla topla buluşmasına rağmen Trabzonspor yarı sahasında pek fazla boşluk bulamayınca, çok fazla top kaybı yaptı. Quaresma`ya Fernandes ve Ernst de zaman zaman destek yapsada, Beşiktaş pozisyon üretemedi. İlk yarıda gol olmayınca soyunmda odasına golsüz eşitlikle gidildi.

QUARESMA VE FERNANDES`İN ŞANSSIZLIKLARI

Karşılaşmanın ikinci yarısında, ilk yarıdan farklı olarak Beşiktaş daha iyi başladı. Siyah-beyazlılar yine Quaresma ve Fernandes ile ikinci yarının hemen başında arka arkaya iki net fırsattan yararlanamadı. İlk olarak Quaresma, kaleci Tolga`dan da sıyrıldı ancak ağlara gitmek üzere olan topu son anda Giray uzaklaştırdı. Dakikalar sonra ise Simao`nun pasında Fernandes`in ceza sahası içinden gelişine çektiği şut direğe çarparak dışarı gitti.

VOLKAN SİNYALİ VERDİ, HALİL AFFTEMEDİ

Beşiktaş`ın ner fırsatlarının ardından Trabzonspor biraz olsun toparlandı ve Beşiktaş kalesine gitmeye başladı. İlk olarak 62. dakikada Colman`ın pasıyla kaleci Rüştü ile karşı karşıya kalan Volkan`ın şutu direğin dibinden dışarı gitti.
Volkan`ın pozisyonundan 7 dakika sonra bu kez Zokora`nın pasıyla topla buluşan Halil Altıntop, Rüştü Reçber`den sıyrılarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve Trabzonspor`u 1-0 öne geçirdi. Bu arada golden sonra Halil Altıntop oyuna devam edemedi ve yerini Ondrej Celustka`ya bıraktı.

HAVUTÇU`NUN HAMLELERİ BOŞA GİTTİ

Golden sonra Beşiktaş Teknik Direktörü değişiklikler yaparak oyuna müdahalede bulundu. Havutçu, Simao ve Mustafa`yı oyundan alırken; Edu ve Holosko`yu sahaya sürdü. Ancak bu değişiklikler Beşiktaş`ın sonucu değiştirmesine yetmedi. Trabzonspor sahasında aldığı 1-0`lık galibiyetle Avrupa yolunda önemli bir galibiyet elde etti.




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir