Şehit Sinan Şen son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Sinan Şen son yolculuğuna uğurlandı

Bingöl`ün Genç ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit düşen, Çaykara Uzungöl Beldesinden Jandarma Komando Er Sinan Şen`in (21) cenazesi İstanbul`da toprağa verildi.

Sinan Şen için Ataköy 5. Kısım Camisi`nde düzenlenen törene, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş, Hava Harp Okulu Komutanı Tümgeneral M. Fatih Sert, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ve askeri yetkililer katıldı.


Şehidin annesi Maviş Şen, babası Recai Şen ve kardeşleri Elif ile Eleyna Şen`in tören sırasında gözyaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

İkindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra şehidin Türk bayrağına sarılı cenazesi askerler tarafından omuzlara alınarak, top arabasına konuldu. Bu sırada oğlunun bir askerin elindeki fotoğrafını gören anne Maviş Şen, ``Senin acına dayanamıyorum. Yavrum benim. O benim her şeyim. Getirin yavrumu bana`` dedi.

Şehit Sinan Şen`in cenazesi, camideki törenin ardından cenaze arabasıyla götürüldüğü Kemerburgaz Mezarlığı`nda toprağa verildi.

Askere halaylarla uğurlanmıştı


Şehit Komando Er Sinan Şen?den geriye 8 Mayıs 2011 tarihinde çekilen bu görüntüler kaldı. Şen, geçen yıl mayıs ayında askere büyük bir coşkuyla uğurlanmıştı, babası Recai Şen`le halay çekmişti

ACILI ANNENİN FERYADI

Oğlu bir ay önce yanındaydı. İzne gelmiş, annesinin elini öpmüştü. Anne Maviş Şen oğluna "Ben ölürüm alamazlar seni benden, kendimi yakar, seni korurum" demişti. Ama olmadı, terör tek oğlunu elinden aldı. Acılı anne, Kemerburgaz`daki evlerinde başsağlığına gelen komşuların taziyelerini kabul etti. Anne Maviş Şen, "Ben vatan sağolsun diyemiyorum. Demeyeceğim, demem. Bunu herkes duysun" diye haykırdı.

ŞEHİT BABASI RECAİ ŞEN: "VATAN SAĞOLSUN"

Çaykara Uzungöl Beldesinden, İstanbul`a göç eden ve Kemerburgaz`a yerleşen Şen ailesinin 3 çocuğundan biriydi, 21 yaşındaki Şehit Komando Er Sinan Şen. Sinan Şen, evin tek oğluydu. Geçimini şoförlük yaparak sağlayan baba Recai Şen, acılı annenin aksine "vatan sağolsun" dedi.

Recai Şen, "Bu vatana feda olsun çocuğumuz. Biz dikiz, daha ne Sinanlar olsun onları da feda ederiz, bu vatana" diye konuştu. 

Şehit Er Sinan Şen`den Geriye Kalan Görüntüler



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir