Çaykara Mal Müdürlüğünden 2-B Duyurusu

Çaykara Mal Müdürlüğünden 2-B Duyurusu

Kamuoyunda 2-B arazilerinin satışı olarak da bilinen, 6292 Sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi İle Hazineye Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun 26 Nisan 2012 tarih ve 28275 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Kanun yürülüğe girmeden önce ilçemize bağlı Akdoğan, Demirkapı, Koldere, Maraşlı ve Şekersu Köyleri ile Karaçam Seyrantepe Mahallesinde bulunan ve söz konusu kanun kapsamında şu ana kadar toplam 50 adet taşınmaz "Hazine" adına tescil edilmiştir. Bu taşınmazlar müracaat etmeleri halinde hak sahiplerine doğrudan satılacaktır. Aşağıda isimleri belirtilen hak sahibi olanların, Kanunun yürürlüğe girdiği tarih olan 26 Nisan 2012 tarihinden itibaren 6 ay içerisinde Çaykara Mal Müdürlüğüne müracaat etmeleri gerekmektedir.

Satış bedeli, rayiç bedelin yüzde yetmişidir. Başvuru sahiplerinden satış bedellerine mahsup edilmek üzere, belediye ve mücavir alan sınırları içinde olan yerler için 2000 Türk Lirası, dışında olan yerler için 1000 Türk Lirası başvuru bedeli alınacaktır. Satış bedeli peşin veya taksitle ödenebilir. Satış bedelinin peşin ödenmesi halinde yüzde yirmi, en az yarısının ödenmesi halinde yüzde on oranında indirim uygulanacaktır. Taksitli satışlarda peşinat alınmayacak olup, yapılan tebligat tarihinden itibaren en geç üç ay içerisinde satış bedelinin yüzde onu, kalanı ise belediye ve mücavir alan sınırları içinde en fazla üç yılda altı eşit taksitte, belediye ve mücavir alan sınırları dışında ise en fazla dört yılda sekiz eşit taksitte faizsiz olarak ödenebilecektir.

Kamuoyuna duyurulur.







Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir