Demirkapı ve Arpaözü Köylülerinin yol çilesi

Demirkapı ve Arpaözü Köylülerinin yol çilesi

Yerli ve yabancı turistlerin büyük ilgisini çeken Uzungöl, sahip olduğu turistik potansiyeli ile çevresinde bulunan Demirkapı, Arpaözü köylerine uzanıp giden, Haldizen Deresi vadisi üzerinde uzungöl?e yaklaşık 10 ile 20 km uzaklıkta olan dağların yüksekliklerinde yer alan 10 kadar irili ufaklı doğa harikası göllere, botanik amaçlı turların düzenlendiği, bunun yanı sıra Şekersu,Yaylaönü gibi diğer yaylalara geziler düzenlenen, Ballı köy(Anzer) İkizdere ve Bayburt bağlantı gurup yolunun mevcut hali ile, Yörede yaşayan vatandaşlara ve ziyaret için gelen Turistlere eziyet yaşatıyor.

YÖRE HALKI TEPKİLİ
Demirkapı ve Arpaözü köylerinde yaşayan vatandaşlarımız, Unutulmuşluğa, ilgisizliğe ve çaresizliğe tepki göstererek ?Adamı olanın yolları yapılırken, yöre halkının ulaşımını sağladığı, binlerce turistin her gün kullandığı gurup yolu neden yıllardır yapılmadı. Bu gün yapılacak yarın yapılacak derken, bu günlere geldik. Tamamı 20 km olan yolu yapmak bu kadar mı zor? Buralar kışın kardan çamurdan, yazın tozdan geçilmez oluyor. Yolun stabilize düzeyinde bile olmadığı araçların çukurlardan her gün zarar gördüğünü, bizler bir köye yol istemiyoruz, bizler hepimizin kulladığı gurup yolunun asfalt yapılmasını istiyoruz?. Dediler.     


SÖZ ALDIK BU YILIN İÇİNDE YAPILACAK
Konu ile ilgili Arpaözü muhtarı Mehmet Ali ÖZTÜRK gazetemize yaptığı açıklamada," Ulaşımda büyük sıkıntılar yaşadığımız, ortak kullandığımız gurup yolunun yapılması için girişimlerimiz devam ediyor, konuyu yetkili kurumlara ilettik, en son bölgemizde incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı sayın Muhammet Balta ile yapılan toplantıda, kendisine Uzungöl-Demirkapı ve Arpaözü arasındaki Turizm yolunun yapılması talebini ilettim, sayın bakan yardımcımız bu yolun bu yıl içinde iyileştirme yapılarak standardının yükseltileceğini sözünü verdi, dedi.

Haber: Çaykara Gündem





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir