Geleneksel Acısu şenliklerine yoğun ilgi.

Geleneksel Acısu şenliklerine yoğun ilgi.

Trabzon`un Şalpazarı ilçesinde geleneksel olarak yapılan ve bu yıl 22.`si düzenlenen Acısu Hıdırellez Kültür ve Bahar Bayramı etkinlikleri, renkli görüntülere sahne oldu.
 
Şenliğe, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Beşikdüzü Kaymakamı ve Şalpazarı Kaymakam Vekili Alaattin Aktaş, Şalpazarı Belediye Başkanı Fehmi Cengiz ve Geyikli Belediye Başkanı Muzaffer Türkmen ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.
 
Şalpazarı ilçesinin doğal maden suyu ile ünlü Acısu mesire yeri, Kültür Bakanlığı`nca `Turizm Alanı` ilan edilmesinin ardından daha da önem kazanırken; yıllardır akan şifalı acısudan içmek isteyen vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturdu.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçü burada bir selamlama konuşması yaparken, "Bu güzel Hıdırellez gününde sizin gibi milli geleneklerimizi, ahlakımızı, aile yapımızı, namus, şeref haysiyet anlayışımızı barış ve kardeşlik duyguları içinde yaşayan sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi. Trabzon`un bu yıl büyükşehir olacağını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Şimdiden hazırlığa başladık. Şehrimizin bütün ilçe ve beldelerine hizmetlerimizi genişletiyoruz. Özellikle yollar konusunda elimizden gelen katkıyı sunacağız" diye konuştu.

Bu yıl Acısu Şenliği`nde yöresel sanatçıların ağırlıkta olduğu sanatçılardan Sebahattin Yanık, Çayan Hüseyin, Yamaç, Yayla Kızı Özlem kemençe, davul ve türküleriyle sahne aldılar.
 
 
 


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir