Turistik yerlere hayran kaldılar.

 Turistik yerlere hayran kaldılar.

Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi`nin davetlisi olarak Trabzon`a gelen, Almanya`nın Düsseldorf kentinde çalışmalarını sürdüren Türk Akademisyenler Birliği üyesi 50 genç Trabzon`un tarihi ve turistik yerlerini gezdi.
 
Köyleri de ziyaret eden gençler, köy kültürünü yakından tanıma imkanı elde etti. Gittikleri köylerde yöresel yemekler yiyen ve köylülerle sohbet eden gençler, gördükleri misafirperverlikten dolayı Trabzon halkına teşekkür etti.

3 gün boyunca Trabzon`da kalan gençler Karadeniz turuna Batum`u ziyaret ederek başladı. Batum`un farklı tarihi mozaiği, kendine has kültürü, yaşam biçimi, yöresel yemekleri ile hakkında bilgi alan gençler kentin tarihi mekanlarını da gezdi. Batum ziyaretinin ardından Karadeniz`in çay merkezi Rize`ye geçen gençler Ayder Yaylası`nda yaptıkları yürüyüşle doğa ile iç içe oldular.

Ülkelerinden kilometrelerce uzakta yayla kültürüne hasret yetişen Türk gençleri yayla havası ve suyuyla yoğrulmuş otantik bir yemek yedi.

Kültürlerini Almanya`da da yaşatmaya çalışmalarına rağmen kendi topraklarında kendi kültürleriyle yoğrulmuş her anın tadını çıkarmaya çalışan gençler Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu`nu ziyaret ettiler. Ziyaret sonrası Başkan Gümrükçüoğlu ve VARYAP Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Varlıbaş ile bir akşam yemeği yediler. Gençler daha sonra Akçaabat ilçesine bağlı Fındıklı Köyü`nü ziyaret ettiler. Fındıklı Köyü Yardımlaşma Derneği`nin misafiri olan Türk Akademisyenler Birliği üyesi gençler Almanya`da tadamadıkları ve hasretini çektikleri muhteşem bir köy kahvaltısında ağırlandı. Yüzde yüz doğal tereyağı, balı, peyniri, kuymağı, kayganası ve birçok yöresel yemeğin bulunduğu sofrada misafir gençler, Trabzon Belediyesi Gençlik Meclis üyeleri ve köy halkıyla saatlerce sohbet etti. Sürpriz bir karşılama töreniyle köye gelen misafirlere karşı köy halkı misafirperverlikte sınır tanımadı.

Şalpazarı ilçesi Acısu Kültür ve Bahar Bayramı etkinliklerine de katılan gençler Başkan Gümrükçüoğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile horon oynadı. Renkli görüntülere sahne olan etkinlikte yöre halkıyla buluşan gençler unutulmaz bir gün yaşadı.

Daha yorgunluklarını üzerinden atamadan Trabzonspor`a destek olmak için Uzun Sokak`ta düzenlenen yürüyüşe katılan gençler, Trabzonspor-Fenerbahçe takımları arasında oynanan futbol maçını seyretti.

Trabzon buluşmasının son gününde Trabzon`un önemli turizm merkezlerinden biri olan Sümela Manastırı`nı da ziyaret eden gençler özellikle Trabzon`un doğasına hayran kaldılar.
 
Trabzon belediyesi Gençlik Meclisi Başkanı Muammer Tosun meclis olarak birçok ulusal ve uluslararası projeye imza attıklarının altını çizerek, "Bu projenin yalnızca bir kültürel bir proje değildi. Aynı zamanda geniş bir gençlik çalışması olmuştur. Bundan sonra da kültürel, sosyal ve bilimsel birçok projelerle Türk Akademisyenler Birliğine bağlı gençlerle bir araya geleceğiz. Amacımız farklı ülkelerde yaşayan kardeşlerimizle ve aynı zamanda dünya gençleriyle bir gençlik ağı oluşturmak ve birbirimizdeki farklılıkları keşfederek daha huzurlu, mutlu, yaşanabilir ve daha yaşanabilir bir dünya yaratabilmektir`` dedi.
 
Üç gün boyunca Trabzon`da kalan gençler, Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi`nin samimiyeti, misafirperverliği, profesyonelliği ve kurumsal kimliğini yansıtmadaki başarılarına hayran kaldıklarını belirterek gördükleri misafirperverlikten dolayı Trabzon halkına ve Gençlik Meclisi`ne teşekkür ettiler.


 


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir