DİN-BİR SEN`den Anayasa Tepkisi

DİN-BİR SEN`den Anayasa Tepkisi

Hazırlanmakta olan yeni sivil anayasa hakkında görüş ve önerilerini yazılı bir basın açıklaması ile kamuoyuna duyuran Trabzon Din-Bir-Sen Bölge Başkanı Celalettin Akçadoğan AKP kadın kollarının Yeni-Sivil Anayasa Çalıştayına katkı sağlamak  amacıyla Meclis Başkanlığı`na sunduğu Rapor da ki teklifi esefle kınadığı basın bildirisi aşağıdadır.

KAMUOYUNA:
Yeni bir özgürlükçü Anayasanın yapılacağı planlanan şu günlerde Herkesin ve kesimin kısıtlayıcı değil de  daha çok özgürlüklere yönelik  bir sivil anayasanın oluşabilmesi için ellerini taşın altına koymaları gerekir. Gerek siyasi partilerin gerekse sivil toplum örgütlerinin kendi ideoloji ve dayatmaları yerine toplumumuzun gelenek görenek ve sosyolojik yapısını göz önüne alarak Hukukun ve adaletin kesintiye uğratılmadığı, milli bütünlüğümüzü pekiştirici  ve manevi değerlerimize de sahip çıkan bir anlayışın tezahürü olabilecek  anayasanın vuku bulabilmesi için kimin ne konuştuğunun çok iyi tahlil edilmesi gerektiğine inanıyoruz.

Hal böyle iken Toplumumuzun milli ve manevi değerlerine sahip çıkmasını beklediğimiz AKP kadın kollarının Yeni-Sivil Anayasa Çalıştayına katkı sağlamak  amacıyla Meclis Başkanlığı`na sunduğu Rapor da ki teklifi esefle karşılıyoruz.

AKP Kadın Kolları anlayışına göre:  "Yeni anayasada kadınların kamu görevlerini yerine getirmesi konusunda erkeklerle eşit haklara sahip olduğu, başörtüsü, dini ve siyasi simgelerin burada problem teşkil etmemesi yönünde bir hüküm yer almalıdır." Özgürlükçü bir taslak gibi görünen bu raporun devamında ise oldukça dikkatleri çeken konu :ise başörtülü kadınların yargıçlık, öğretmenlik ve polislik gibi mesleklerden men edilmesinin de yer alması oldu. AKP`nin Kadın Kolları başörtülü insanların çalışma alanlarını kısıtlamaya yönelik bu öneriyi Din Bir Sen Trabzon Başkanlığı Olarak kabul etmemiz mümkün değildir. Sormak lazım muhafazakâr ve şu anda iktidarda olan bir partinin, eğitimde, emniyette ve dava anında başörtüsünün karar alınmasına engel mi olacağını zannediyor. Bu meslek gruplarında görev yapacak bayanların başörtülerini simge için değil inancı gereği örtüyor olacaklarını bilmiyorlar mı?? Başörtüsü takmamak Yargıçlara, doktorlara ve öğretmenlere helal diğerlerine haramı? Onlarda çok iyi bilirler ki  Böyle bir anlayışın İslam dinin de de yeri yoktur.

Bu minvalde bizim anlayışımıza göre ?kimse kimsenin inancından dolayı örtüsüne kota koyamaz ve yaptığı meslekten dolayı da  ayrımcılığa itabi tutulamaz?

Bizler Desk ve Din-Bir-Sen Trabzon Başkanlığı olarak Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kollarını esefle telin ederken  yapmış oldukları çalıştayın sonuç bildirgesini tekrar gözden geçirmelerini ve her meslek sahibinin inancı neyi gerektiriyor ise o şekilde görevini yapmasını talep ediyoruz.

 

Celalettin AKÇADOĞAN

Din Bir Sen Bölge

ve Trabzon İl Başkanı



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir