Çevre Kirliliğine Son, Temiz Şehir Trabzon.

Çevre Kirliliğine Son, Temiz Şehir Trabzon.

Trabzon Belediyesi, altı ilköğretim okulundan yaklaşık 600 öğrencinin katılımıyla sahilde temizlik kampanyası düzenledi. Ayasofya kavşağı Horon Heykeli yanından başlayarak Beşirli sahili arasında kalan sahil bandında çevredeki çöplerin toplandığı kampanyaya, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu`nun yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Osman Necip Sevinç, Meclis üyesi ve AK Parti Grup Başkanvekili Fahrettin Aksoy, 3 Nolu Erdoğdu Mahalle Muhtarı Ergün Memiş, daire amirleri, okul idareci ve öğrenciler katıldı.
 
Kampanyada öğrenciler ile birlikte çöp toplayan Başkan Gümrükçüoğlu, "Çevre Kirliliğine Son, Temiz Şehir Trabzon" sloganıyla yürüttükleri çalışmalarla gelecek kuşaklara daha temiz ve yaşanılabilir bir kent bırakmayı hedeflediklerini söyledi.

Kampanyaya destek veren okul idarecilerine teşekkür belgelerinin verilmesinin ardından başlayan ve yarım gün devam eden bahar temizliğinin ardından sahil bandı pırıl pırıl oldu.

Başkan Gümrükçüoğlu çevre bilincine sahip genç nesiller oluşturmak, toplumda olumlu davranışlar oluşturmak amacıyla birçok kampanyalar ve yarışmalar düzenlediklerini belirtti. Havaların düzelmesiyle birlikte vatandaşların sahile akın ettiğini kaydeden Gümrükçüoğlu, kentin en önemli yaşam alanlarından biri haline getirdiğimiz sahil bandının temizliği için düzenledikleri kampanyaya destek veren ilköğretim okulları yöneticilerine ve öğrencilerine teşekkür etti.

Temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamanın herkesin hakkı olduğunu kaydeden Gümrükçüoğlu ambalaj atıklarının ayrıştırılarak toplanması, bitkisel atık yağların toplanması ve atık pillerin ayrıştırılarak toplanması için çeşitli kampanyalar, eğitim seminerleri ve okullar arasında yarışmalar düzenlediklerini söyledi. Gümrükçüoğlu ayrıca Belediye Gençlik Meclisi ve KTÜ`nün ile ortaklaşa yürüttükleri `61 pile 1` fidan kampanyasına destek verdiklerini ve kampanyaya katılan vatandaşların isimlerinin yer aldığı künyeli ağaçları belirledikleri ormanlık alanlara dikecekleri belirtti.

Bahar temizlik kampanyasına Beşirli İMKB, Prof. Dr. İhsan Koz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Ali Kemal Aktürk, İskenderpaşa ve 100. Yıl İlköğretim okulları katıldı.



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir