Trabzon Din Bir Sen İl Başkanı İmamlara sahip Çıktı

Trabzon Din Bir Sen İl Başkanı İmamlara sahip Çıktı

Din Bir Sen Trabzon şube başkanı Celalettin akçadoğan Yaptığı basın toplantısında,Camiler ve Din görevliler haftası ile ilgili bir bildiri yayınladı.Bildiri metni aşağıdadır.

KAMUOYUNA

Diyanet İşleri Başkanlığımız, her yıl Ekim ayının ilk haftasını ?Camiler ve din görevlileri?  haf-tası olarak ilan etmiştir. Bu haftada Camilerimizin önemini bir kerre daha vurgulamak ve buralarda görev yapan peygamber varislerinin problem  ve Sorunlarını dile getirmek toplumumuz için bir çimento görevi üstlendiklerini olmazsa olmazlardan olduklarını deklere ederek herkese anlatmaktır.

Malümunuz: Camiler, zengin-fakir, köylü-şehirli, amir-memur, resmi-sivil, yaşlı-genç, siyah-beyaz, yerli-yabancı... Herkesi bünyesinde toplayan mekânlardır. Camiler; Bir ülkenin, Müslüman ülkesi olmasının mührü ve tapu senetleridir. Aynı safta omuz omuza, diz dize namaz kıldığımız ma-betlerdir. Üzüntülerimizi giderdiğimiz, moralimizi müsbet anlamda düzelttiğimiz, birlik ve beraberli-ğimizi, kardeşlik duygularımızı, hoşgörü anlayışımızı güçlendirdiğimiz, güncelleştirdiğimiz ve pekiştir-diğimiz yerlerdir. Birbirimize merhamet etmeyi, acıları paylaşmayı, kimsesiz-yoksul, dul ve yetimlere yardım etme duygularını kazandığımız mabetlerdir. 

İşte Bu mabetleri  ayakta tutan içerisinin süsü toplumumuzun nuru insanlığın göz bebeği olan İmam arkataşlarımızı en az bu ve benzeri haftalarda hatırlamak ve hak ettiği yeri sadece lafta değil özdede pekiştirmek için  Camiler ve Din görevliler haftası kutlanmalıdır. Yoksa Camilerimizin Önemini Meslektaşlarımız başta olmak üzre Her müslüman çok iyi bilir, hatta kendi evinden ve her mekandan kutsal sayar ve saygısını gösterir.

Kutlanan  Camiler ve Din görevlileri haftası  Din görevlilerine resmi prösetürleri hatırlatma, kraldan çok kralcı geçinme ve göstermelik programlar düzenleme haftası olmamalı. Nasıl ki 24 Kasım öğretmenler  gününde  okullarından ziyade Öğretmenlerimizi  ön plana çıkartarak gereken maddi manevi  destek veriliyorsa  Meslektaşlarımıza da Bu minvalde desdek ve yardım yapılmalı. 

Soruyorum:  Yerel ,resmi ve tüzel kuruluşların kaçta kacı bu haftayı biliyor ve meslektaşlarımızı hatırlıyor. Kaç imama veya müezzine hatta müftülükçalışanına Bir çiçek hediye edilmiş.  Neden İmam Kardeşlerimize Din görevlileri Haftası münasebetiyle (öğretmenlerde olduğu gibi) eğitim harcırahı veya ikramiye verilmiyor, herhangi birşeyle taltif edilmiyor.  Maalesef bu noktada hem kurumsal hem yönetimsel  hem de sivil örgütler olarak eksikliklerimiz çoktur.. Camiler ve Din görevlileri Haftasını fırsat bilip Çalışanların Kurum içi ve dışı sorunlarına çözüm arayarak haksızlıkları ortadan kaldırmak sivil örgütler olarak misyonumuz olmalıdır.

Sendikacılığı velayet veraset ve üye çokluğuna bağlayanlar, ağlayanların halinden anlamaz, Dertleriyle dertlenmez problemlerini sorun görürüp ilgilenmezler ilgide beklemek  beyhudedir. Bizler Din Bir Sen Trabzon Temsilcileri olarak Diyanet çalışanları ve  Meslektaşlarımızın Haklarını savunarak sadece Ekimin ilk haftasında değil herzaman ve herzeminde hatırlanmalarını  ve saygınlıklarının muhafazası için elimizden geleni yapacağımıza sizlerin aracılığıyla  kamuoyuna söz veriyoruz.   05.10.2011 
  
                                                                                                           
Celalettin AKÇADOĞAN
Din Bir Sen Trabzon İl Başkanı
celalettinakcadogan@hotmail.com



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir