320 km mesafeyi yüzmeyi hedefliyor.

320 km mesafeyi yüzmeyi hedefliyor.

Eski milli yüzücü Alper Sunaçoğlu, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı için Trabzon?dan Samsun?a yüzerek gidecek.

Trabzon?dan 5 gün boyunca yüzerek 19 Mayıs günü Samsun?a ulaşmaya çalışacak olan Alper Sunaçoğlu, aynı zamanda toplamda 320 km mesafeyi yüzerek tüm zamanların en uzun mesafe yüzme rekorunu deneyecek.

Trabzon`un Akçaabat ilçesine bağlı Akçakale beldesi limanından denize giren Sunaçoğlu`na destek amacıyla Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkan yardımcısı Gürsel Tekin`de destek verirken sponsorluğunu ise Şişli Belediyesi üstlendi.

Denize girmeden önce duygularını dile getiren Sunaçoğlu, çok heyacanlı olduğunu belirterek "Zor bir maraton olacak. Daha önce hiç denemediğim bir maraton. En fazla 80 kilometre yüzmüştüm, şimdi dört katı mesafe yüzeceğim. İnşallah başaracağım. Çünkü bir sebeb için yüzüyorum. 19 Mayıs için Atatürk`ün gelişinin atasına ve kurduğu cumhuriyet ilke ve inkilaplarına bağlığına vurgu yapmak için yüzeceğiz. Bu inançla yüzeceğimi hissediyorum. İnşallah sizlerle Samsun`da karşı karşıya geleceğim. İlk etapta 30 kilometre yüzeceğim. Yarın Giresun`a varmayı planlıyoruz. Etaplar halinde devam edecek. Bir önceki rekorum 78 kilometre idi, şimdi bu rekoruda 100 kilometreye çıkartmaya çalışacağım. Bu da yaklaşık olarak 34-35 saat hiç durmadan yüzmeye tekabil ediyor. İnşallah başaracığım.

Ukrayna ve Rusya`dan misafir sporcular geldi. belli etaplarda onlarla beraber yüzüceğim. Engelli bir yüzücümüz var bayan Olga. O da 30 kilometre yüzmeyi deneyecek kendi klasmanmında dünya rekorunu deneyecek.

Biz de ona destek olacağız.Diğer 40 kilametreyi Rus ve Ukrayna`lı sporcularla beraber yüzeceğim, ondan sonra da tek devam edeceğim.Suyun sıcaklığı 12 derece.Düşük bir sıcaklık, zaten mesafeden ziyade beni düşündüren suyun soğukluğu olacak. Başaracağıma inanıyorum. Teknede antrönerlerim, sağlık ekibi, kaptan toplam 8 kişi bulunacak" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkan yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin de Sunaçoğlu`na destek vermek için geldiğini belirtirken kendisini kutladı. Tekin, "Öncelikle Alper`i kutluyorum, böylesi anlamlı bir haftada 19 mayısların bayramların tartışıldığı, tartışmaya açıldığı bir dönemde Karadeniz`in azgın sularında Türkiye`ye mesaj verdiği için kendisini kutluyorum ve desteklemek için geldim.

Bu anlamlı programda devletin yetkili kurumlarının burda olmasını beklerdim. Çeşitli ülkelerden arkadaşları gelmiş destek veriyor ne yazıkki üzüntüsü de bu.

Sayın Spor Bakanı bugün burada, bakanın devletin yetkililerini olmaması büyük ayıptır. Bu ayıbı kamu oyu ile paylaşıyorum. Alper`i de kutluyorum, inanıyorum ki başaracaktır. İnşallah Samsun`da hep beraber olacağız dedi.
Sunaçoğlu ile birlikte Ukraynalı sporcular Sergey Fesenwko, milli maraton yüzücüleri İgor Krawçenko, Alexandra Tataryan ve engelli sporcu bayan Olga Paşewnog kendisine eşlik etti.





Kaynak:İlkhaber


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir