Çaykara ve Dernekpazarı`nda vakıf eserleri onarılıyor

Çaykara ve Dernekpazarı`nda vakıf eserleri onarılıyor

Vakıflar Bölge Müdürü, Çaykara`lı Hemşerimiz, Mazhar Yıldırımhan, gazetemize yaptığı açıklamada, göreve geldikleri günden bu yana sorumluluk sahalarındaki Trabzon, Rize, Giresun, Gümüşhane ve Artvin illerindeki vakıf eserlerini tek tek ele alarak, bakım ve onarımlarını gerçekleştirdiklerini söyledi. 

Yıldırımhan; Amacımız bölgemizde onarım ihtiyacı olan tüm vakıf eserlerini restore etmektir, Bölge sorumluluk alanlarındaki Trabzon, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Artvin illerinde onarım ihtiyacı olan eserleri tespit edip, proje ihtiyacı olanların restorasyon ve röleve projelerini yapmak için azami gayreti gösterdik Göstermeye de devam edeceğiz" dedi. 

Vakıflar Bölge Müdürlüğü`ne ait yaklaşık 125 eski eser vardır. Bunların çoğunluğu camiidir, bunların içinde, Çaykara ve Dernekpazarı İlçelerinde ,Trabzon Vakıflar Bölge Müdürlüğüne bağlı 15 eski Camii ve 6 tane Medrese bulunduğunu, bunların içinde , Taşkıran Köyü, Taşcılar Köyü, Akdoğan Köyü, Uzuntarla Köyü olmak üzere  altı camii ve altı Medresenin onarıldığını, ayrıca Kabataş Köyü Camii?nin Programa alındığını, Taşören (Zeleka) Köyündeki Camii?nin projesinin kuruldan çıkması için katkı sağladıklarını kaydeden Yıldırımhan " Bizde bölgenin gelirlerini arttırmak amacıyla yeni projeler ve yatırımlar yapıyoruz. Ayrıca, 5 vilayette 3750 kişiye gıda yardımı dağıtıyoruz. 750 Ortaöğretim öğrencisine aylık 60 TL burs veriyoruz. Bunun yanında 80 Aileye aylık 350 TL muhtaç maaşı veriyoruz. Bunların tamamının, Vakıflar Genel Müdürlüğü bütçesinden yapılmaktadır" diye konuştu.

Yıldırımhan "Amacımız bölgemizde onarım ihtiyacı olan tüm eserlerimizi 2012 yılı sonuna kadar tamamlamaktır. Bununla ilgili tüm hazırlıklar yapılmıştır. Stratejik planlarımıza uygun olarak çalışmalarımız devam etmektedir. Hatta planlamamızdan daha önce hedeflerimizi gerçekleştireceğimizi düşünüyorum. 

Ecdadımızın bize miras bıraktığı kültür varlıklarımızı yaşatmak ve gelecek kuşaklara sağlıklı olarak taşımak bizim vefa borcumuzdur" şeklinde konuştu. 

Haber: Çaykara Gündem 






Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir