Mübarek üç aylar Başlıyor!

Mübarek üç aylar Başlıyor!

Küçük bir fırsat bekleriz bazen, kendimizi gözden geçirmek, yanlışlara veda edip hayatımızı hayırla yenilemek için. Bu günlerde güzel bir imkân var kapıda: Mübarek üç aylar. Bu ayları hakkıyla değerlendirenlere dinimizin pek çok müjdesi ve mükâfatı var... 

Bu aylar mübarek gecelerle doludur. Recep ayının ilk cuma gecesi, mübarek Regaib Kandili gecesidir. Recep ayının yirmi yedinci gecesi de Mirac Kandili gecesidir. Şaban ayının on beşinci gecesi ise Berat Kandili gecesi, Ramazan ayının yirmi yedinci gecesi de Kadir gecesidir. ? Üç aylar, geçmişin muhasebesini yaparak, geleceğe azim ve enerji dolu bir şevkle atılmak için iyi bir imkândır. Hayatımızda oto kontrol sisteminin kurulmasına vesile olan mübarek üç aylar ve kandiller dünyevi meşguliyetlerimizden sıyrılıp, yaratılış gayemizi düşünmemiz; yaratan ve yaratılanlarla olan münasebetlerimizi değerlendirmemiz için son derece kıymetli fırsatlardandır. Kameri takvime göre Recep Ayının ilk cuma gecesi, Regaib Kandili olarak kutlanır. Bu kandil, üç aylar dediğimiz mübarek aylar içinde kutlanan ilk kandildir. 

Üç ayların başlangıcı ???????.22 Mayıs 2012 

Regaip Kandili ????..??????.24- 25 Mayıs 2012 

Miraç Kandili????.????????16-17 Haziran 2012 

Berat Kandili????????????.04-05 Temmuz 2012 

Kadir Gecesi????????????..14-15 Ağustos 2012 

Peygamberimize Pazartesi günü oruç tutmanın neden faziletli olduğu sorulduğunda; ??O gün dünyaya geldiğim ve Peygamber olduğum gündür ?? buyurmuştur. 

Pazartesi ve Perşembe günleri ??Ameller Allaha arz olunur.?? Bu nedenle Pazartesi ve Perşembe oruçlu olmak güzel bir ibadettir.  

Haber: çaykara Gündem






Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir