Tabakhane ve Pazakapı Yıkılıyor.

Tabakhane ve Pazakapı Yıkılıyor.

Trabzon Belediyesi ile TOKİ`nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılacak 685 binanın 432`si kamulaştırıldı. 50 binanın yıkıldığı Tabakhane Vadisi`nde bugüne kadar kamulaştırmalara 50 milyon TL`nin üzerinde para ödendi.

Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında TOKİ`nin Bahçecik`te yaptığı konutlardan alan vatandaşların yeni konutlarına taşınmasıyla Tabakhane`de kamulaştırılan binaların yıkımlarının hız kazanacağı bildirildi.

Öte yandan Zağnos Vadisi kentsel dönüşüm projesinin dördüncü etabı olan Pazarkapı kentsel dönüşüm projesinde hak sahiplerine 7 milyon TL ödeme yapıldı.

Kahramanmaraş Caddesi ile Devlet Sahil Yolu arasını kapsayan dördüncü etapta 102 binadan 50 bina sahibi ile anlaşma sağlandığı kaydedildi.
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Tabakhane ve Zağnos vadilerinin kentin hava koridorları olduğunu kaydederek, "TOKİ ile ortaklaşa yürüttüğümüz Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi`nde kamulaştırmalar büyük bir hızla devam ediyor. Bugüne kadar 432 binayı kamulaştırarak hak sahiplerine yaklaşık 50 milyon TL ödeme yaptık. TOKİ`nin Bahçecik`te yaptığı konutlardan ev alan vatandaşların yeni konutlara taşınmasıyla birlikte Tabakhane`de yıkımlara hız vereceğiz. Pazarkapı kentsel dönüşüm projesinde de hak sahipleri ile görüşmelerimiz ve kamulaştırmalar devam ediyor.

Pazarkapı`da yıkılacak 102 binadan 50 bina sahibi ile anlaşma sağladık. Tabakhane Vadisi, kentsel dönüşüm ve rekreasyon düzenlemeleri devam eden Zağnos Vadisi gibi Trabzon`un yeni yaşam alanı ve hava koridoru olacak" ifadelerini kullandı




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir