Turistlerin İlgisini En Çok Yaylalar Çekiyor

Turistlerin İlgisini En Çok Yaylalar Çekiyor

 Havaların ısınmaya başlamasıyla yaylara göç etme geleneği sürüyor. Doğu Karadeniz`de genellikle 10 Mayıs tarihinden itibaren başlayan göçler bu senede devam ediyor.

Turistlerin ilgisini en çok yaylaların çektiğini belirten Trabzon İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız, Karadeniz Bölgesi`nde yayla turizminin önemli bir yer tuttuğunu söyledi. 15 Mayıs tarihinden itibaren yayla turizminin başladığını söyleyen Kansız, "İnsanlarımız yaylaya çıkmaya başladıla. Yayla turizmi dediğimiz olay Trabzon`da ve Doğu Karadeniz Bölgesi`nde turizmin ana öğeleri haline geldi. Yerli ve yabancı turistlerimiz yayla turizmi kapsamında Trabzon?un doğal güzelliklerini doyasıya yaşıyor. Bundan sonra da Eylül aynın ortalarına kadar hem şenlikler devam edecek hem yaylalarımız şenlenecek" dedi.

Turistlerin en çok gitmek istedikleri yaylaları sıralayan Kansız, "Turistlerin en çok gitmek istediği yaylalar hem doğal güzellikleri hem de tesisleri açısından elverişli olan Uzungöl,Kayabaşı, Hıdırnebi,Düzköy, Haçkalıbaba, Sultanmurat, Zigana Dağı yaylalarıdır" şeklinde konuştu.

Öte yandanTrabzon?da Eylül ayına kadar sürecek olan yayla şenlikleri şöyle:

"Soğuksu Şenlikleri, Hamsiköy ve Civar Köyler Sütlaç Festivali, Hırsafa Karadağ Şenlikleri, Karadağ Yaylası Şenlikleri, Akçaabat Uluslararası Müzik ve Halkoyunları Festivali-Geleneksel Hıdırnebi Yayla Şenliği, Kadırga Yaylası Şenlikleri, Alaca Yaylası Şenliği, Taşköprü Kültür ve Yayla Şenliği, Sisdağı Şenlikleri, Kaldırım Yaylası Şenliği, Keşan Kültür ve Balıkçılık Festivali, Fındık ve Karayemiş Festivali, Sürmene Kültür ve Turizm Şenliği, Geleneksel Uğurlu Yayla Şenliği, Uzungöl Kültür ve Turizm Şenliği, Ulaslararası Maçka-Sumela Festivali, Kurtdağı Yayla Şenlikleri, Yeşiltepe Yayla Şenliği, Ağa Konağı Şenliği, Ekmek ve Kültür Festivali, Kuşmer Yaylası Şenliği, Cumapazarı Belediye Dağ Şenlikleri, Akçaabat Kayabaşı Karaabdal Yayla Şenlikleri, Kamena Şenliği, Zarha Dağı Şenlikleri, Ilaksa Yayla Şenliği, Akçaköy Harmancık Şenlikleri, Sultanmurat Şenlikleri, Honefter Şenliği, Maçka Kültür ve Sanat Festivali, Çoban Derneği Şenliği, Tonya Tereyağ Festivali, İzmiş Şenliği, Kadıralak Yayla Şenliği, Karadağ Serda Şenliği, Sivri Şenliği, Uluslararası Kültür Sanat Festivali, Yomra Demirciler Köyü Kültür Sanat ve Ligarba Festivali "
 

 

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir