Trabzonlu iş adamının vefa borcu.

Trabzonlu iş adamının vefa borcu.

Trabzonlu iş adamı Selami Sarı, memleketine vefa borcunu ödemek için kurduğu tekstil fabrikasında yüzde 95`i kadın, 220 kişiye iş imkanı sağladı.

Türkiye`nin çeşitli illerinde tekstil ve hizmet sektöründe faaliyet gösteren şirketleri bulunan Selami Sarı, doğup büyüdüğü memleketi Akçaabat ilçesine vefa borcunu ödemek amacıyla yaklaşık iki yıl önce ilçeye tekstil fabrikası kurmaya karar verdi.

İlçe merkezinde bulunan eski Tekel binasını 22 yıllığına kiralayarak tekstil fabrikasına dönüştüren Sarı, ilk etapta Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığı ile çoğunluğu kadın, 150 kişiye iş imkanı sundu. Yaklaşık üç aylık sektörel eğitimin ardından fabrikada çalışmaya başlayan kadınların hazırladıkları ürünler, İngiltere ve İspanya`ya ihraç ediliyor.

Fabrika Müdürü Hasan Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Trabzon`da tekstil sektöründe faaliyet gösteren, en fazla istihdama sahip fabrikalardan biri olduklarını, patronunun böyle bir istihdam olanağı sunarak memleketine vefa borcunu ödediğini söyledi.

Fabrikanın Trabzon`da kurulmasında patronunun, tekstil sanayinin yoğunluk kazandığı İstanbul ve Bursa gibi şehirlerin dışına çıkmak düşüncesinin de etkili olduğunu, personeli ise çoğunlukla daha önce sigortalı işi olmamış kadınlardan seçtiklerini ifade eden Yıldırım, "Çalışanlarımızın yüzde 90`ı ilk defa bizim fabrikamızda iş hayatına başladı. Çalışanlarımızın çoğunluğu lise mezunu" dedi.

Yıldırım, ayda yaklaşık 35 bin parça konfeksiyon üretip, İngiltere ile İspanya`ya ihraç ettiklerini söyledi.
"Çalışma hayatına ilk defa burada atıldım" Fabrika işçilerinden Zekiye Serdar ise iş hayatına ilk defa söz konusu fabrikada başladığını söyledi.

Bir yıl önce eşinden ayrıldığını ifade eden Serdar, "Üç ay önce burada çalışmaya başladım. Bu benim ilk işim. 9 ve 6 yaşında iki kızım var. Evin geçimi benim üzerimde" diye konuştu.

Serdar, işi öğrenmek için İŞKUR`un düzenlediği kursa katıldığını dile getirerek, "Artık para kazanabiliyorum, böylece geçimimizi sağlıyoruz" dedi.



 Kaynak:İlkhaber


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir