`Namım yürüsün` diye mandalarla şehir turu attı

`Namım yürüsün` diye mandalarla şehir turu attı

Almanya`dan emekli olup memleketi Sinop`a dönen Süleyman Can,namı duyulsun diye satın aldığı iki mandayla şehir turu attı. Can, "Ferrari almaya param yetmedi. Zaten buralarda mandayla dolaşmak, Ferrari`ye binmekten çok daha havalıdır" dedi.1989`da Almanya`ya işçi olarak giden ve 23 yıl çalıştıktan sonra memleketi Sinop`un Türkeli ilçesine kesin dönüş yapan 8 çocuk babası 63 yaşındaki Süleyman Can, dönüşünü, hayal ettiği tek şey olan iki mandayla şehir turu atarak kutladı. Organizasyonunu Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan`ın yaptığı ve çok sayıda vatandaşın katıldığı şehir turunda, Süleyman Can ilçenin cadde ve sokaklarını baştan sona dolaştı.Türkelililer de fotoğraf çektirdi.

FERRARİ`YE YETMEDİ
Gurbette en büyük hayalinin bir çift mandayla şehir turu atmak olduğunu ifade eden Can, "Bizim halk mandaya çok önem verir. Mandası olana saygı ve hürmet gösterirlerdi. Çünkü, eskiden mandası olanın parası çok olduğu anlamına gelirdi. O nedenle manda sahiplerine saygıda asla kusur edilmezdi. Ne mutlu bana ki bu isteğimi ve dileğimi yerine getirdim" diye konuştu. Eskiden `Almancılar`ın tüylü fötr şapka ve radyoyla döndüğünü hatırlatan Can, "Şimdi orada yapamadıklarını memleketlerinde yapmayı hayal ediyor. Kimisi en pahalı otomobille hava atıyor kimi ise apartman veya yaptırdığı villayla... Ferrari almaya param yetmedi. Ama bizim buralarda mandayla dolaşmak, Ferrari sahibi olmak ve ona binmekten çok daha havalıdır" dedi.

BAŞKAN SÖZÜNÜ TUTTU
Süleyman Can`ın mandalarla şehir turu atmasını organize eden Türkeli İlçe Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan ise, "Yıllardır görüşüyoruz. Bana hep hayalinin bir çift mandayla şehir turu atmak olduğunu söylerdi. Ben de `kesin dönüş yap. Şehir turu attıracağım` diye söz verdim. Mandaları alınca verdiğim sözü tuttum" diye konuştu




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir