Turistler yönünü şaşırmayacak .

   Turistler yönünü şaşırmayacak .

 
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen `Doğu Karadeniz Bölgesi Turizm Destinasyonlarının Görünürlüğünün ve Erişilebilirliğinin Arttırılması` Projesi hayata geçirildi

Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) tarafından desteklenen Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği tarafından yürütülen `Doğu Karadeniz Bölgesi Turizm Destinasyonlarının Görünürlüğünün ve Erişilebilirliğinin Arttırılması` Projesi`nin açılış töreni yapıldı.

Zağnos Köprüsü girişinde gerçekleştirilen törene Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanı Metin Kara, proje yürütücüleri ve davetliler katıldı.

Bölge turizminin gelişmesi noktasında çok önemli bir eksikliği giderecek olan bir projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirten DOKA Yönetim Kurulu üyesi, Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği Başkanı ve Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, "Turizm sektörüm gelişmesi için alt ve üst yapı eksikliklerinin giderilmesi gerekiyor. Bizlerde bu eksikliklerin giderilmesi için çaba sarf ediyoruz. Bu çerçevede Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı olarak ilk çağrımızı turizm alanında 10 Milyon TL olarak yaptık. Burada özellikle bölgesel olarak hareket ettiğimizi belirtmek isterim. Merkezi Trabzon`da olan Doğu Karadeniz İlleri Hizmet ve Kalkınma Birliği olarak bu projeyi Trabzon`a özel hazırlayabilirdik. Ama biz şunu biz çok iyi biliyoruz, turizmi bölgesel bazlı ele aldığımızda bölge olarak kazanacağız. Hiçbir zaman küçük olsun bizim olsun mantığıyla hareket etmedik. Büyük olsun hepimizin olsun. Çünkü Türkiye artık büyük düşünmeye, büyük projeleri hayata geçirmeye başlamıştır" dedi.

Projenin, turizm alanında bölgeye ciddi anlamda kazanım sağlayacağını kaydeden Vali Kızılcık, "Bölgenin turizm destinasyonlarının levhalandırılması ile turizm alanlarının görünürlüğü ve bu alanlara erişim kolaylaşacaktır. Turizm altyapısının güçlendirilmesi, turistlerde, turizm ve seyahat acentelerinde, işletmeci ve yatırımcılarda, Bölgenin farklı turizm destinasyonları hakkında farkındalık yaratılması, Bölgenin alternatif turizm imajının güçlendirilerek markalaştırılması konusunda önemli bir boşluğu dolduracak olan bu proje ile Bölgeye gelen turist sayısı ile turistlerin ortalama kalış süresinin artacağını ve bu sayede sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişme ile bölge kalkınmasının daha kolay sağlanacağına inanıyorum. Trabzon gerçekten görünümüyle turistler için çok güzel bir kent haline geliyor. Bu konudaki katkılarından ötürü DOKA yetkililerine, özellikle Trabzon Belediye Başkanı Sayın Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu`nun şehrin sosyal yaşantısına etki eden hizmetlere öncülük etmesinden dolayı teşekkür ediyorum. Zağnos Vadisi`ndeki değişim, Tabakhane`deki dönüşüm, Ayasofya Müzesi`nin etrafındaki binaların yıkılması bizimde içinde bulunduğumuz Ortahisar Projesi ve daha nicesi Trabzon kentinin görünümüne çok önemli katkı yapmaktadır" ifadelerini kullandı.


Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı`nın (DOKA) Artvin`den Ordu`ya, Gümüşhane`den Trabzon`a, Rize`ye, Giresun`a bütün bölgede gayret gösterdiğini kaydederek, "Bölge adına DOKA Genel Sekreterine, çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. Bu proje bölgemizin turizmden hak ettiği payı gerçek anlamda kazanması adına önemlidir. İnşallah bölgemiz turizm yıldızı olmaya devam edecektir" şeklinde konuştu.

Ajans olarak ilk teklif çağrısını turizm alanında yaptıklarını ve turizmi bölgenin gelişmesinde öncü sektör olarak gördüklerini ifade eden DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım ise turizmin kalkınmada, gelişmede ve gelirin tabana yayılmasında önemli bir sektör olduğunu söyledi. DOKA olarak turizme dönük ayırdıkları kaynağın 304 projede 30 Milyon TL olduğunun altını çizen Kaldırım, "Bölgemizin her alanda kalkınması amacıyla ciddi projeler geliştirmeye çalışıyoruz. Turizm alanında ciddi çalışmalarımız var. Bu proje alternatif turizmin gelişmesine katkı sağlayacak çok önemli bir proje. Turizmde yeni bir açılım gerektiğini düşünüyoruz. Bölgede turizm yıllardır yapılıyor ama buna farklı, yenilikçi bir bakış açısı getirmek ve farklı değerlendirmek gerekiyor" diye konuştu.

Bölgeye gelen turistin bölgede kalış suresinin artması adına konaklama tesislerinin kalitesinin yükseltilmesi gerektiğine de vurgu yapan Kaldırım, bölgenin gelişmesi, kalkınması ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanması yönünde aldıkları kararlar için DOKA Yönetim Kurulu`na teşekkür etti.





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir