Prof.Dr.Orhan Durgun`un horoncuları Zirvede!

Prof.Dr.Orhan Durgun`un horoncuları Zirvede!

Çaykara`nın yetistirdiği büyük kültür ve bilim adamı horon hocası Prof.Dr.Orhan DURGUN gurur kaynağımız olmaya devam ediyor.


Çaykaralı hemşerimiz KTÜ Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Makine Mühendisliği öğretim üyesi ve aynı zamanda horon hocası Prof. Dr. Orhan DURGUN bilim alanındaki başarılarının yanı sıra kültür elçisi olarak yürüttüğü bölgemizin horon figürlerini öğretmede yetiştirdiği yüzlerce kişi ile çalıştırdığı horon ekipleri başarılara doymuyor. 

Gençlik Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından, kültürümüzü özümsemek, yaşatmak ve gelecek genç nesillere doğru bir biçimde aktarmak için kendi yetenek ve ürünlerini ortaya koymalarını fırsat tanımak amacıyla her yıl düzenlenen, Türk Halk Oyunları etkinliğine Trabzon Gençlik Merkezi adına, Horon duayeni Prof. Dr. Orhan DURGUN?un çalıştırdığı, Kanuni Anadolu Lisesi horon ekibi, Marmaris`te düzenlenen Gençlik Merkezleri Arası Halk Oyunları Yarışması Türkiye Finalinde Horon Grubunda Stilize dalda en iyi sahneleme ödülüne layık görülerek Türkiye 2.si olmuştur.Horoncular daha önce Nisan ayında Nevşehirde düzenlenen horon grubu bölge yarışmasında gösterdiği başarıyla Türkiye finallerine gitmeye hak kazanmıştı. Aynı zamanda Horoncular 15-21 Mayıs tarihleri arasında Ankara?da düzenlenen 30. Gençlik haftası kutlamalarında bir dizi gösteri yapmış Ankaralıların takdirini toplamıştı.    
                 

Bilindiği üzere Trabzon?da bulunan, Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Dayanışma Derneğinin Lokalinde kış boyu devam eden,?HAYDEN HORON DÜZENE? adlı geceler Prof.Dr.Orhan DURGUN yönetinminde gerçekleşmiş ve büyük beğeni toplayarak yerel gazetelerde haberi yapılmıştı. 

Çaykara gündem yönetimi olarak değerli hocamız Prof.Dr.Orhan DURGUN?u tebrik eder,başarılarının devamını dileriz.

 





















Haber:
Çaykara Gündem






Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir