Gençlerin otomobil kaçamağı faciayla sonuçlandı: 5 ölüı

Gençlerin otomobil kaçamağı faciayla sonuçlandı: 5 ölüı

Erzurum?da öğretim görevlilerinin çocuklarının araba kaçamağı faciayla bitti. Kazada 4 kişi öldü, 1`i ağır olmak üzere 3 kişi de yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde Refik Saydam Caddesi Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınında meydana geldi. Ehliyetsiz olduğu öğrenilen Muhammet Sait Yeşilyurt (17) aşırı hızdan dolayı 16 FA 278 plakalı otomobilin direksiyon hakimiyetini kaybetti. Önce elektrik direğine çarpan otomobil, ardından karşı şeride takla attı. Bu sırada karşı yönden gelen Mehmet Şerif Soylu (30) yönetimindeki 25 DV 020 plakalı kamyonla çarpıştı. Otomobil kamyonun altında yaklaşık 20 metre sürüklendi.

Kazada, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Onganer`in oğlu Burak Onganer (16), Prof. Dr. Metin Güngörmüş`ün oğlu Furkan Güngörmüş (16), Prof. Dr. Ahmet Dodoloğlu`nun oğlu Fatih Dodoloğlu (16) ve Erdem Kara hayatlarını kaybetti. Ağır yaralanan Muhammet Sait Yeşilyurt, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nde tedavi altına alındı. Yeşilyurt?un hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Diğer yaralılar, Yarılardan Mehmet Şerif Soylu ile Sinan Furkan Onguer da hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

İddiaya göre, Muhammet Sait Yeşilyurt, babasına ait aracı habersizce aldı. Daha sonra arkadaşlarıyla birlikte şehir turu attı. Üniversitenin içini araçla gezen gençler daha sonra Çat Yolu istikametine hareket etti. Nereye kadar ilerledikleri belirlenemeyen gençler, dönüş yolunda aşırı hız yaptığı belirlendi. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

Öte yandan kazanın yaşandığı güzergahta polis ekiplerinin araçlar üzerinde denetime başladığı gözlendi. Hız sınırını aşan birçok sürücü radara takıldı. 


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir