Obeziteye karşı bedava adım ölçer

Obeziteye karşı bedava adım ölçer

 
Akdağ, günde en az 10 bin adım atanın kilosunu kontrol edebileceğini ifade etti. Akdağ, dün düzenlediği basın toplantısında, obeziteyle mücadele için başlatılan kampanyayı tanıttı. Obezitenin tansiyon, şeker ve kalp hastalıklarına neden olduğunu ifade eden Akdağ, her yıl dünyada 3 milyona yakın insanın aşırı kilo nedeniyle bu hastalıkları bağlı olarak yaşamını yitirdiğini söyledi.


TÜRKİYE DÜNYA SINIRINDA

Türkiye`nin obezite oranının dünya obezite oranına yaklaştığını ifade eden Akdağ, ``Dünyada olduğu gibi Türkiye`de de aşırı kilolu olma hali salgına dönüşmüş durumda. Vücut kitle indeksi 25`in üstündeyse bu kişiye bilimsel anlamda `kilolu` diyoruz. Bunun dünyada yüzde 35`e ulaştığını görüyoruz. Türkiye de bu orana oldukça yaklaştı`` diye konuştu.


10 BİN ADIM ATMALIYIZ

Vatandaşların yüzde 70`inin yeterli hareket etmediğine ve toplumda düzenli spor yapma alışkanlığı bulunmadığına dikkat çeken Akdağ, her gün yarım saat yürüyüş yapılmasının obeziteye karşı önlem olabileceğini kaydetti.

Akdağ, ``Az yemek yemeli, acıkmadan sofraya oturmamalı, doymadan kalkmalı, mutlaka egzersiz yapmalıyız.

Günde 10 bin adım atmalıyız. Bunun için vatandaşlarımıza ücretsiz adım ölçer
 dağıtacağız. Bununla ilgili alım
sürecini başlattık`` dedi.


Akdağ: 5-6 kilo fazlam var

Kendisinin de kilo vermek için çaba gösterdiğini ifade eden Recep Akdağ
, ``Son bir yılda 10 kilo verdim. 80 kiloya kadar çıkmıştım. Vücut kitle indeksim 30`a kadar çıkmıştı. 10 kilo verdim. Şimdi vücut kitle indeksim 27. Birkaç ay içinde 25, hatta biraz daha altına indirmek için 5-6 kilo vereceğim`` dedi.


Gıda sektörüyle işbirliği yapılacak

Obeziteyle mücadelede gıda ve reklam sektörüyle işbirliği içinde bazı tedbirler alınacağını, ancak bunun orta vadede düşünüldüğünü ifade eden Akdağ, ``Kısa vadede öncelikle bireysel farkındalığı artırarak bireyin tüketeceği kaloriyi kendisinin azaltmasını sağlayacağız. Orta vadede daha sağlıklı ürünlerin üretilmesi yüksek, kaloriye karşı endüstrinin ve reklam sektörünün daha hassas olmasını sağlamaya yönelik tedbirleri sektörle birlikte geliştireceğiz`` diye konuştu.


Kaynak: Bugun Gazetesi




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir