Çaykara`da Hastane hizmeti tabelada kaldı

Çaykara`da Hastane hizmeti tabelada kaldı

Çaykara Dr. M. İlhan Durgun İlçe hastanesi Uzman doktor ve teknik altyapı eksikliği yüzünden sağlık ocağı seviyesinde hizmet veriyor.

Çaykara halkı, büyük umutlarla 02.02.2007 yılında hizmete açılan Çaykara Dr. M. İlhan Durgun İlçe hastanesinin dertlerine çare olacağı günü beklerken, yine Of ilçesinin yollarına düştü.

 

Hastane tabelası asılarak hizmet vermesi düşünülen, ancak uzman doktor ve teknik alt yapı olmadığı için bu günlerde sağlık ocağı hizmeti sürdürmeye devam eden hastanede, yeni göreve başlayan 1 uzman Aile hekimi, 3 pratisyen Tabip,1 Diş tabibi bulunuyor. Yılık ortalama Pratisyen poliklinik hasta sayısı 3 bin olan hastane, 15 yataklı olarak yapılmış.
 

2007 yılında yatış oranı %5, iken, 2008 yılında %2?ye, 2009 yılından sonra uzman doktor olmadığı için hasta yatışı yapılamamış. Aynı hastane içinde 24 saat hizmet veren acil poliklinik birimi, 3 pratisyen doktorla yıllık ortalama olarak 28 bin hastaya hizmet veriyor.


Günlük ortalama 100 hastanın tedavi için geldiği hastanenin 1 laboratuar ve 1 röntgen teknisyeni bulunduğu için belirli saatlerin dışında bu hizmetler verilemiyor. Hastalar Of hastanesine sevk edilmek zorunda bırakılıyor.

 

Çaykara halkı tepkili

Yöre halkı; ?Sağlık hizmetlerimizi göreceğimiz, hastane olarak açılan sağlık merkezinin uzman doktor ve teknik altyapının olmaması nedeni ile mağdur durumda kalıyoruz. Çok basit nedenlerden dolayı Of ilçesine gitmek zorunda kalıyoruz. Hastanemiz sevk hastanesi gibi çalışıyor. İlçemizde Askerlik şubesi kapattılar, Hastaneyi?de sağlık ocağı seviyesine düşürdüler? diye tepki gösterdiler.


Haber: Çaykara Gündem Gazetesi






Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir