Ölüme balıklama

Ölüme balıklama

Antalya`da denize balıklama atlayan Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencisiOzan Boztepe (21), başını suyun altındaki kayaya çarpması sonucu hayatını kaybetti.

Her yıl çok sayıda gencin hayatını kaybettiği olayın benzeri, dün sabah saat 06.30 sıralarında Eski Lara Caddesi üzerinde bulunan Atanpark Otel önündeki falezlerde meydana geldi. Ailesiyle Antalya`da yaşayan ODTÜ`lü Ozan Boztepe, arkadaşlarıyla birlikte falezlerin altındaki kayalık alanda denize girdi. Suya birkaç kez girip çıkan genç, son olarak denize balıklama atladı. Suyun dibine kadar inen genç, başını kayaya çarptı. Bir anda suyun üzeri kanla kaplanırken, Boztepe`nin hareketsiz bedenini gören arkadaşları hemen denize daldı.

Arkadaşları tarafından yüzeye çıkarılan Boztepe`nin hayatını kaybettiği Talihsiz gencin cesedi, Antalya Adli Tıp Kurumu morguna otopsisi yapıldıktan sonra ailesine teslim edildi. Boztepe`nin her sabah arkadaşlarıyla birlikte aynı yerde yüzdüğü öğrenildi. Gürültüye uyandığını belirten Nesime Bileti, "Balkondan baktığımda bir koşuşturmaca vardı. Sorduğumda bir gencin aşağıda boğulduğunu söylediler. Sonra sağlık ekipleri ambulansa aldı, götürdü" dedi.


UZMANLAR UYARIYOR
FİZİK Tedavi Uzmanı Prof. Dr. Tunç Alp Kalyon, denize yüksekten atayanları uyardı. Kalyon, "Balıklama atlama sırasında alnını yere çarpan kişilerde boyun omurgası hasar görüyor. Kırık veya çıkık meydana geliyor. Omurga içindeki omurilik de zedeleniyor ve buradaki milyonlarca sinir hücresi o anda ölüyor. Bunun sonucunda felç ortaya çıkıyor. Her iki kol ve bacakta felç ve komple duyu kaybı oluyor. Bazen bu atlamalar, ölümlerle bile sonuçlanabiliyor`` dedi.

Kaynak:Takvim Gazetesi


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir