Uzungöl?de Tesislerin Belgelendirilmesi Çalışmalarına Başlandı.

Uzungöl?de Tesislerin Belgelendirilmesi Çalışmalarına Başlandı.


Çaykara Kaymakamlığı Proje Koordinasyon ekibince hazırlanan ?Uzungöl Beldesindeki konaklama Tesislerinin Belgelendirilmesi? ne ilişkin proje kapsamında,  Turizm Bakanlığından görevlendirilen Baş kontrolör Fevzi PAMUKÇUOĞLU Uzungölde bulunan tesislerde incelemelerde bulundu.


Daha sonra Uzungöl Belediyesi Toplantı salonunda işletme sahipleriyle ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Uzungölde turizm işletmeleri sahiplerinin katılımıyla yapılan bilgilendirme toplantısında ?Turizm İşletmelerinin Belgelendirilmesi? Ana başlığı altında,

-Turizm Tesislerinin Genel Nitelikleri
-Asli Konaklama Tesislerinin Genel Nitelikleri
-Oteller için istenilen Nitelikler
-Pansiyon İçin İstenilen Nitelikler
-Müstakil Apart Oteller İçin İstenilen Nitelikler konusunda bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda turizm ile ilgili eksiklerin giderilmesi, yapılacak çalışmalar ve düzenlemeler tek tek masaya yatırıldı ve tesis sahipleri bilgilendirildi.

Toplantıda bir konuşma yapan Turizm Bakanlığımız tarafından görevlendirilen Baş kontrolör Fevzi Pamukçuoğlu, ? Ülkemizin turizm de geldiği noktanın elde ettiği başarının uzungöl gibi turizmde doğu Karadeniz de lokomotif görevi gören bir önemli beldenin turizme hizmet verme noktasında daha kaliteli turizm belgeli tescillerin olması gerektiği vurgulayarak, yöre insanının hizmette iyi niyetli fakat eğitimsiz olduğu kalifiye eleman yetiştirme hususunda bakanlığın katkı sunabileceği teknik eleman desteği yapılabileceğini" söyledi.

Pamukçuoğlu, Uzungölde turizm belgesi alabilecek tesislerin olduğu, bir kısım tesislerinde bakanlıkça istenilecek bazı eksikler giderildikten sonra belge alabileceklerini, Uzungölde gelen misafirlerimize hizmet veren tesis sahiplerinin turizm bakanlığımızın verecekleri katkılardan asgari müşterekte faydalanabilmesi için tesislerin turizm bakanlığının istediği şekilde yapmaya çalışacaklarını söyledi.


Haber: Çaykara Gündem Gazetesi




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir