UEFA`dan TS`ye Mektup

UEFA`dan TS`ye Mektup

Trabzonspor Yönetimi`nin umutlarının sürmesine neden olan olay ise Infantino`nun bordo-mavililere gönderdiği mektup. Hatırlanacağı üzere Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, şike davasına bakan özel yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi`nin aldığı kararları tercüme ettirerek UEFA`ya yolladıklarını açıklamıştı.

Infantino`dan gelen mektupta da şu ibareye yer verildi: "Mahkeme kararlarının tercümesi elimize ulaştı. Devam eden disiplin kurulu soruşturmasında bu dosya ele alınacaktır.?

AİHM`E GİDECEKLER

UEFA kanadından gelen bu mektup sonrası umutları artan bordo-mavililer ikinci hamleyi de yapmak için düğmeye bastı. Öncelikli olarak mahkeme kararlarını emsal gösterecek olan Trabzonspor Yönetimi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi`ne (AİHM) başvurma kararı aldılar. Tahkim Kurulu`nun "şike sahaya yansımamıştır? kararıyla mahkemenin verdiği kararların birbirleriyle örtüşmemesi üzerine konuyu AİHM`e götürecekler.

AİHM`E başvuru bununla da sınırlı kalmayacak. Bordo-mavililer, eski Fenerbahçeli Emre Belözoğlu`nun Trabzonsporlu Zokora`ya ırkçı söylemde bulunduğu gerekçesiyle ceza verilmesini talep edecekler. Burada da yine Tahkim Kurulu`nun Emre`ye ırkçılıktan değil, hakaretten ceza verdiği vurgulanacak.




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir