Bayramlarda maç oynatılmasına tepki!

Bayramlarda maç oynatılmasına tepki!

Demokratik Sendikalar Konfederasyonu`na (DESK) bağlı Din-Bir-Sen Trabzon İl Başkanı Celalettin Akçadoğan, Her yıl olduğu gibi Futbolcular bayramı sahalarda geçirirken, `futbolsever`ler de bayramı ya statta ya da ekran başında geçirecek. Bayramda aileleriyle yeterince vakit geçiremeyecekler. Ailelerini ziyaret edemeyecekler. Yakınlarının mezarlarını ziyaret edemeyecekler, Çocuklarıyla sevenleriyle dostlarıyla kucaklaşamayacaklar. Kısacası Bayram gününün sosyal yönünü gerçekleştiremeyecekler. Bu durumdan kim sorumlu, dedi.
 

Akçadoğan, yaptığı yazılı açıklamada, Bayram geldi futbolcuların neyine? Yıllardır sahnelenen oyun, yine vizyona girdi. 17/08/12 Tarihinde  2012-2013 futbol sezonu başladı. Tüm Türkiye bayrama ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşarken, maalesef futbol camiası ve futbolcular meşin yuvarlağın peşinde koşmaya devam ediyor.

Ülkemizdeki Musevi ve Hıristiyan futbolcular dini bayramları yaklaşınca, kimseye ?Bizlere izin verirseniz bayrama gidebilir miyiz ?? deme gereği bile duymadan, toplarlar bavullarını, uçak biletlerini öncesinden alırlar ve paşa paşa ülkelerine giderler. Aileleriyle Dini bayramlarını kutlarlar.  Helâlı hoş olsun. Her yıl Noel dönemlerine göre ayar verilen ligler geçtiğimiz sezon şike süreci nedeniyle baştan aşağı yeniden dizayn edilmiş, birçok karşılaşma hafta ortasına yayılmış, tehir edilen haftalar böylelikle telafi edilmiştir.  Bu sezon hem de ilk haftanın bazı karşılaşmaları bayramın ilk gününe denk getirilmesi, (daha önceki yıllara da bir dönüp bakarsak,) her bayram mutlaka resmi bir maçın yapılması, bu kadar da tesadüf olmaz dedirten bir durumu meydana getiriyor. Bu durum bizlere sanki özellikle ayarlanıyor gibi hissi veriyor.

Hal böyle iken: Transfer dönemlerinde son derece profesyonel davranarak istediklerinin hepsini elde eden yabancı uyruklu futbolcuların dini hassasiyetlerinin azami oranda gözetildiği ülkemizde maalesef kendi evlatlarımızın beklentileri görmezdengeliniyor. Bu sessizliğe TFF`nin yanı sıra futbol adamları, oyuncular, futbol dernekleri ve seyircilerden de yeterince tepki  gelmiyor,dedi.
 

Basın açıklamasının devamında, maç oynama kaygısı güden spor camiası mı  yoksa  Maç seyretme kaygısı güden halk mı? Aynı camia da oruç tutan, namaz kılan, Cumaya giden futbolculara karşı tavır alan teknik direktörler ve bazı öneticilerin  zulmünü eleştirmekte son derece etkisiz ve tepkisiz kalmıyor muyuz?. Hiç mi sorumluluğumuz yok?  Maalesef Mütedeyyin Müslümanlar başta olmak üzere bütün bu saygısızlıklara karşı kayıtsız ve yeterince tepkisiz kalmamızın  vebali büyüktür.  İtiraf etmem lazım; ? Bugüne dek hiçbir futbolcu ve teknik adam çıkıp ta, ?Dini bayramlarımızda maç oynamak istemiyoruz. Yabancı futbolcular için bu hak tanınarak, liglere ara verilirken, bizler de aynı haklardan yararlanmak istiyoruz? şeklinde federasyona dilekçe yazan, dava açan, mahkemeye veren, hakkını arayan olduğunu görmedim, duymadım.  Sanki herkes halinden memnun Bayramlar  umurlarında değil  gibi. Bir şey olduğunda da Müslümanlığımıza laf da söyletmiyoruz?.

Bu nasıl Müslümanlık anlayışı?
 Din Bir Sen Trabzon camiası olarak Türklerin yapısına uygun olan Müslüman futbolcularımızın da en azından yabancı futbolcular kadar Dinini diyanetini Bayramını, gelenek ve göreneklerini yaşama hakları olduğuna inanıyor en kısa zamanda en tabii insan hakkı olan bu hakkın verilmesini arzu ve talep ediyoruz. Tüm Müslümanların bayramını tebrik ediyorum,denildi.

 

Haber: Çaykara Gündem Gazetesi






Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir