ANAMUN KUYMAĞI YARIŞIYOR

ANAMUN KUYMAĞI YARIŞIYOR

Karadeniz Turizminin Göz Bebeği Uzungöl Hafta Sonu ilginç bir Festivale Ev Sahipliği yapıyor.

Dernekpazarı Belediye Başkanımız Cevdet Cemal CANSIZ ve Dernekpazarı Belediyesi Tarafından Organize edilen Solaklı Vadisi Dönme Kuymak Fastivali ya da bir başka adı ile "Anamun Kuymağı" Yarışması  25 Ağustos 2012 Cumartesi Günü Saat:16.00`da Dernek Pazarı Solaklı Restaurant`da yapılacak.

Konu Hakkında Bilgi Aldığımız Dernekpazarı Belediye Başkanı Cevdet Cemal CANSIZ Karadenizin bir çok Turistik Tesisinde Kuymak yapıldığını ancak hiç bir kuymağın Analarımızın yaptığı Kuymağın tadında olmadığını ifade eti.Bu Mantıktan hareket ederek Eskiden Analarımızın yaptığı Kuymağı yaşatmak ve Hayata geçirmek amacı ile bu yarışmanın düzenlendiğini ifade etti.

Yarışmaya Katılacak Yarışmacıların kuymak,un ve Yoğurtları Organızasyon Komitesi tarafından temin edilecek.Yarışmacıların sadece birer piknik Tüp bularak yarışmaya iştirak etmeleri isteniyor.

Şu ana kadar 13 Yarışmacı Yarışma için Müracaat etti.Hafta sonuna kadar bu sayının 20`ye çıkması hedefleniyor.Yarışmada Oluşturulacak Jüri Dereceye girecek yarışmacıları belirleyecek.Yarışmada dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verilecek.


Yarışma İçin İrtibat:

Cevdet Cemal CANSIZ:Dernekpazarı Belediye Başkanı
0 532 3778339


Haber: Hilmi Kanık/ Çaykara Gündem Gazetesi




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir