Kurtdağı Şenleniyor

 Kurtdağı Şenleniyor

 


Çaykara?nın en geniş organizyonizasyonlarından biri olan 11.Kurtdağı Yayla Şenlikleri 11-Ağustos- 2013 Pazar günü yapılacak.

2003 yılından itibaren her yıl Ağustos ayının içinde geleneksel olarak yapılan ve 9. Köy muhtarının bir araya gelmesiyle kurdukları, Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından organize edilen 11?nci Kurtdağı şenlikleri, Sanatçılarımızdan, Cengiz Selimoğlu, Yakup Atalay, Kerim Aydın, Turan Topçuoğlu, Turan Kamberoğlu, Tahsin Terzi, Soner Şahin ve Enes Yıldırım`ın sahne alacağı etkinlik, Ramazan Bayramı?nın ardından gelen 11 Ağustos Pazar günü yapılacak. 


Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlığını yapan Eğridere Köyü Muhtarı Ahmet Yaşar Ağıralioğlu etkinlikle ilgili gazetemize yaptığı açıklamada, ?Çaykara?nın Kültürünün yaşandığı ve yaşatıldığı geleneksel değerlerimizle eğlencenin paylaşıldığı 11.Geleneksel Kurtdağı Yayla Şenliklerinin yapılması için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Çok yoğun ve kalabalık olması beklenen şenliklerimiz de katılımcıların rahat, huzurlu ve güvenli bir ortamda vakit geçirebilmeleri için Yönetim Kurulumuz çok ciddi anlamda çalışmalarını sürdürüyor,"dedi. 

Ağıralioğlu,"Bu yıl her zaman olduğu gibi alanın her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekilde düzenlenme çalışmaları sürdürülmektedir. Yayla şenliklerine tüm hemşerilerimizi davet ediyoruz," ifadesini kullandı

2003 yılında gerçekleştirilen ilk şenlikleri 2004 yılından beri organize eden Kurtdağı Yayla Şenlikleri Kültür ve Dayanışma Derneği başkanlığını yapan Yeşilalan Köyü Muhtarı Hüseyin Yılmaz bir süre önce yapılan olağan genel kurulda görevini Eğridere Köyü Muhtarı Ahmet Yaşar Ağıralioğlu?na bırakmıştı.

Kurtdağı Kültür ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu üyeleri
-Başkan: Ahmet Yaşar Ağıralioğlu -Eğridere Köyü Muhtarı
-Başkan: Yardımcısı Hüseyin Yılmaz -Yeşilalan Köyü Muhtarı
-Genel Sekreter: Ahmet Okutan -Yeşilalan Köyü Muhtar Azası
-Sayman: İbrahim Aslanoğlu-Dernek Kurucu Üyesi
-Üye: Recep Yıldız -Eğridere Köyü Eski Muhtarı Kurucu Başkan
-Üye: Hasan Karaçay-İlçe Belediye Meclis Üyesi 
-Üye Hasan Keski-Taşören Köyü Muhtarı 

NOT:Şenliklerde sahne alacak sanatçıların isimlerini yarın sitemizde bulabilirsiniz

 
Haber kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir