50 yıl sonra Ata toprağını ziyaret ettiler

50 yıl sonra Ata toprağını ziyaret ettiler

Çaykara Demirkapı Köyünden 50 yıl önce Manisa İli Akhisar İlçesine göç edenlerin Çocukları ve torunları Dede ocağını ziyaret etti.

 

Manisa Akhisar ilçesine göç eden Turan ve Gündoğar ailelerinin çocukları ve torunları yıllar sonra geldikleri ata toprağına hayran kaldılar. 25 kişilik grup 50 yıl sonra Anne ve Babalarının doğduğu yer olan Demirkapı köyünü gezerken duygulu anlar yaşadılar. Daha sonra Uzungöl?e gelen grup doğa harikası bu yerlere hayran kaldıklarını söylediler.


Turan ve Gündoğar aileleri, ? Bizler yıllar önce buralardan göç eden ailelerin çocukları olarak, babalarımızın ve annelerimizin yaşadığı bu yerleri ziyaret ederek hem duygulandık hem de yıllardır yapmadığımız bu ziyaretlerin ezikliği içinde, dostluk kardeşlik ve hoşgörünün yaşanması adına bundan sonra ziyaretlerimizi düzenli olarak yapacağız, ziyaretimiz sırasında eski günleri andık. Köyümüzde eski komşularımızla anılar tazelendi. Muhabbet etme imkânı bulduk? diye konuştular.

Ayrıca göç ettikleri Manisa Akhisar ilçesinde kurdukları ?Karadenizliler derneğinde ? aktif görev alarak Karadeniz kültürünü yaşattıklarını belirtiler.



Haber: Çaykara Gündem Gazetesi




Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir