Çaykara`da Cumhuriyet Coşkusu

Çaykara`da Cumhuriyet Coşkusu

Çaykara?da düzenlenen törenlere Atatürk büstüne çelenklerin konulmasıyla başlandı. İlçe stadında devam eden törenlere saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam edildi.

Ardından Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül, Garnizon Komutanı Üsteğmen Nurettin Kaya ve Belediye Başkan Vekili Hasan Karaçay katılanların ve öğrencilerin bayramını kutladı. Daha sonra öğrenciler tarafından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okundu. İmam Hatip Lisesi Ortaokulu öğrencileri tarafından sunulan Cumhuriyet Orotoryosu büyük beğeni aldı.

Lise öğrencileri arasında yapılan 100 metre kısa mesafeli sürat koşusunda Çok Programlı Lisesi öğrencisi Mehmet Hasan Balaban birinci, İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden Ömer Faruk Balaban ikinci ve Erkan Güzel üçüncü oldu. Genç erkekler arasında düzenlenen Cumhuriyet koşusunda Çok Programlı Lisesi öğrencisi Hamdi Günaçar birinci, İmam Hatip Lisesi öğrencisi Erkan Güzel ikinci ve  Çok Programlı Lisesi öğrencisi Hasan Işık üçüncü oldu. Gen erkekler atletizm yarışlarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Çaykara Kaymakamı Musa Üçgül tarafından verildi.

Yıldız erkekler Cumhuriyet koşusunda Zeki Bilge Ortaokulu öğrencilerinden Ensar Bektaş birinci, Onur Yaktı ikinci ve Mustafa Selçuk üçüncü oldu, ödüllerini Garnizon Komutanı Üsteğmen Nurettin Kaya verdi.

Yıldız kızlar Cumhuriyet koşusunda Zeki Bilge Ortaokulu öğrencilerinden Alev Demirhan birinci, Fatma Nur Keski ikinci ve Beyza Bal üçüncü oldu. Ödüllerini ise Çaykara Belediye Başkan Vekili Hasan Karaçay verdi.
 
Çok Programlı Lisesi, İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen ¨Atatürk ve Cumhuriyet¨ konulu kompozisyon yarışmasında okullarında: Çok Programlı Lisesinden Gülsüm Keskin, İmam Hatip Lisesinden Sümeyye Hacıismailoğlu ve Anadolu Lisesinden Semra Sarımsak birinci olurken ödüllerinin Cumhuriyet Başsavcısı Yaşar Fatih Mengüç verdi.

Çok programlı Lisesi folklor ekibinin gösterilerinin ardından törenler geçit töreni ile sona erdi.


Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi





Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir