Şehitlerin kimlikleri belli oludu

Şehitlerin kimlikleri belli oludu

Siirt`in Pervari İlçesi`nin kırsal kesiminde bulunan birliklere asker sevkiyatı yapan ve Köprüçayı Köyü yakınlarında düşen İl Jandarma Komutanlığı`na bağlı helikopterde şehit olan askerlerimizin kimlikleri belli olmaya başladı.
 
İşte şehit askerlerin isimleri ve memleketleri:
 
 
- "İbrahim Çelik (Kayseri), 
- Eren Kızılgedik (Mersin),
- Ömer Büyükköse (Kahramanmaraş),
- Uzman Çavuş Erdal Tekin (Adana),
- Uzman Çavuş Dinçer Ersoy (Tekirdağ),
- Onur Karasungur (Kayseri),
- Serkan Perişan, 
- Yusuf Şimşek, 
- Murat Yıldızhan (Diyarbakır), 
- Üsteğmen Ersan Yenice ( Kırklareli), 
- Yüzbaşı Anıl Barış Çetin (Manisa), 
- Astsubay Kıdemli Çavuş ErkanYalçın (Bartın), 
- Kürşat Güneş (Erzurum), 
- Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi (Gümüşhane),
- Uzman Çavuş Serdar Durmaz ( Eskişehir)
 
İLK ATEŞ MANİSA`YA DÜŞTÜ
 
Siirt`in Pervari İlçesi`nin kırsal kesiminde bulunan birliklere asker sevkiyatı yapan ve Köprüçayı Köyü yakınlarında düşen İl Jandarma Komutanlığı`na bağlı helikopterde şehit olan 17 Mehmetçik`ten ve pilotlardan biri olan Yüzbaşı Anıl Barış Çetin`in (31), Manisa`nın Turgutlu İlçesi`ndeki baba ocağına ateş düştü.
 
Çetin`in şehit olduğu haberi Turgutlu`yu yasa boğdu. Şehidin Cumhuriyet Mahallesi Karaca Sokak 37 nolu apartmanın üçüncü katındaki dairede yaşayan annesi Nevin ve babası Abdullah Çetin`e acı haber, Kaymakam Nazmi Günlü, Garnizon Komutanı Personel Binbaşı Tarık Ercan, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Levent Türker, Belediye Başkanı Serhat Orhan ve Turgutlu Devlet Hastanesi Başhekimi Sabri Taşcıoğlu tarafından verildi. Şehidin evinin bulunduğu sokak polis tarafından kordon altına alınırken, çok sayıda vatandaş ve bakanlıkların ilçe müdürleri evin önünde toplandı, apartmana Türk bayrağı asırlırken, bir ambulans da hazır olarak bekletildi.
 
UZMAN ÇAVUŞ YUSUF TÜFEKÇİ- Gümüşhane
 
Siirt`in Pervari İlçesi`nde düşen askeri helikopterde şehit olan 17 asker arasında bulunan Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi`nin acı haberi, Gümüşhane`nin Kürtün İlçesi Akçal Köyü`ne yaşayan ailesini yasa boğdu.
 
Jandarma Uzman Çavuş Tüfekçi`nin bir süre önce izin için memleketi Kürtün İlçesi Akçal Köyü`ne geldiği, bir hafta önce de görevine dönmek üzere ilçeden ayrıldığı belirtildi. Kenan - Asiye Tüfekçi çiftinin en büyük çocuğu olan 22 yaşındaki Uzman Çavuş Yusuf Tüfekçi`nin 3 de kardeşi bulunuyor. Acı haberle birlikte Tüfekçi ailesi gözyaşlarına boğuldu.
 
ASTSUBAY KIDEMLİ ÇAVUŞ ERKAN YALÇIN- BARTIN
 
Siirt`in Pervari İlçesi`nde siste düşen askeri hilekipoterde şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş 25 yaşındaki Erkan Yalçın`ın, Bartın`ın Ulus İlçesi`ndeki evine ateş düştü.
 
Ulus`un Kaldırım Mahallesi`nde evi bulunan Astsubay Kıdemli Çavuş Erkan Yalçın`ın anne ve babasına acı haberi, Ulus Kaymakamı Ali Fuat Atik, Bartın İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, Ulus Belediye Başkanı Hüseyin Ulus, sağlık ekipleri eşliğinde verdi. Oğullarının şehit olduğu haberiyle yıkılan anne 50 yaşındaki Zeynep Yalçın ve baba 53 yaşındaki Ahmet Yalçın sinir krizi geçirdi. Yalçın çifti sağlık ekipleri tarafından Ulus Devlet Hastanesi`ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
 
UZMAN ÇAVUŞ SERDAR DURMAZ- ESKİŞEHİR
 
Siirt Pervari`de düşen askeri helikopterde şehit düşen askerlerden birinin Eskişehirli Uzman Çavuş Serdar Durmaz olduğu öğrenildi.
 
Evli ve bir çocuk babası Durmaz`ın Batman`dan bir süre önce Siirt`e gittiği belirtildi. Durmaz`ın sosyal paylaşım sitesi Facebook`ta ise şehit düşmeden kısa süre önce 10 Kasım için Atatürk`ün fotoğrafı, eşi ve çocuğuyla birlikte bir tankın üzerinde çektirdiği resimler ile sık sık operasyona çıktıkları öğrenilen helikopterin önünde çekilen bir resmini yayımladığı ortaya çıktı.
 
Eskişehirspor fanatiği de olan Şehit Durmaz`ın kişisel sayfasında Eskişehirspor`a sık sık yer verdiği görüldü.
 
UZMAN ÇAVUŞ DİNÇER ERSOY- TEKİRDAĞ
 
Tekirdağ Valiliği`nden yapılan açıklamada şehitlerden Uzman Çavuş Dinçer Ersoy`un Tekirdağ`ın Çerkezköy ilçesi nüfusuna kayıtlı olduğu açıklandı. Ersoy`un ilçede yaşayan ailesine acı haberi askeri yetkililer verdi.
 
Facebook`tan şehit isyanı
 
Şehit düşen Ersoy`un sosyal paylaşım sitesi Facebook`ta paylaştığı bir fotoğrafta `Yeter artık şehit vermek istemiyoruz` yazısı dikkat çekti. Ersoy`dan geriye ise kız arkadaşı ile çekindiği mutluluk pozları kaldı.
 
UZMAN ÇAVUŞ ERDAL TEKİN- ADANA
 
Sikorsky S-70 helikopterinde şehitlerden birinin Adana`nın Feke ilçesinden Uzman Çavuş Erdal Tekin olduğu belirtildi





Kaynak:medyaTrabzon
 
 
 


Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir