Çaykara Belde Belediyeleri Mahalle Oluyor

Çaykara Belde Belediyeleri Mahalle Oluyor

TBMM Genel Kurulu?nda Büyükşehir Belediyesi Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı kabul edildi.


Kabul edilen bu tasarıyla Trabzon Büyükşehir oldu. Trabzon Büyükşehir olmasının ardından belde belediyelerinin de kapatılacağı açıklandı.
 

Trabzon?da merkez ilçe dâhil olmak üzere tüm ilçeler belediye olarak kalacak. 

İlçelere bağlı olan beldelerin tamamı kapanarak mahallelere çevrilecek ve bağlı oldukları ilçelerden hizmet alacak. Büyükşehir Belediyesi bu ilçelere bağlı semtlere sadece alt yapı hizmeti getirecek. Diğer hizmetlerin tamamını bağlı oldukları ilçe Belediyeleri yapacak. 

Buna göre Çaykara?da Kapanacak Belde Belediyeler: 

Ataköy, Karaçam, Taşkıran, Uzungöl

 

Trabzon?da kapatılacak beldelerin tamamı şunlar; 

Akoluk, Akyazı, Çağlayan, Çukurçayır, Gürbulak, Pelitli, Yalıncak, Adacık, Akçakale, Akçaköy, Akpınar, Darıca, Derecik, Doğanköy, Dörtyol, Işıklar, Kavaklı, Mersin, Söğütlü, Şinik, Yıldızlı, Çankaya, Erenler, Yeşilyurt, Atayurt, Fındıklı, Yeşilyalı, Oğuz, Yeşilköy, ,, Aykut, Çalköy, Çayırbağı, Balaban, Beşköy, Atasu, Esiroğlu, Ballıca, Bölümlü, Cumapazarı, Eskipazar, Gürpınar, Kıyıcık, Uğurlu, Çamburnu, Ormanseven, Oylum, Yeniay, Geyikli, İskenderli, Yalıköy, Kaşüstü, Oymalıtepe, Özdil.



Haber Kaynağı: Çaykara Gündem Gazetesi





 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir