M.H.P Çaykara İlçe Başkanlığından Basın açıklaması.

M.H.P Çaykara İlçe Başkanlığından Basın açıklaması.

MHP Çaykara İlçe Başkanlı,son dönemlerde basında çıkan haberlerle ilgili yazılı açıklamada bulundu. 

Basında yayımlanan 10.büyük kurultay sonrası yersiz eleştirilerle partimiz içine nifak sokmak isteyenlerden uzak durmalıyız diye başlayan bildirinin devamında;

Sevgili Türk İslam Ülküsüne hizmet veren dava arkadaşlarımız,

4 Kasım Günü gerçekleştirdiğimiz Trabzon Milletvekilimiz Eski Bakanımız Sayın Koray AYDIN`ın da aday olduğu 10.Büyük kurultayımız üst kurul delegelerinin tercihi ile Sayın Devlet BAHÇELİ tekrar partimizin genel başkanı seçmiştir.

Tam bir demokrasi örneği olarak gerçekleşen kurultayımız yoğun bir katılımla yapılmış olan en başarılı kurultay olarak tarihe geçmiştir. Çok adayın olması demokrasinin bir örneğidir, başarılı geçen kongremiz M.H.P.seçmenleri ve yöneticileri olarak genel başkanımıza sahip çıkmış, isim den ziyade partinin güçlenmesi birleşmesi için her kulvarda çalışmalarına hız vermiştir.


Sonuç olarak kongreden başarılı olarak çıkan Genel başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ bu partini gelen başkanı sıfatı ile hizmetine devam edecektir. Son dönemlerde genel başkanımız aleyhinde hala kongre üzerinden basında bazı asılsız yanlış haberler çıkmaktadır. Bu haberlerin sahiplerinin yaptıkları açıklamalar M.H.P.camiası içinde yetki sahibi olmadıkları halde Çaykara?dan internet üzerinden yayın yapan bir gazeteye,? Devlet Bahçeli ve yandaşlarına demediğini bırakmadı``manşeti ile attığı haber Devlet BAHÇELİ sevenleri ve Koray AYDIN sevenleri tarafından büyük bir tepki toplamıştır. Nitekim Koray AYDIN hiç bir süreçte Devlet BAHÇELİ ye ağır suçlamalarda bulunmamış ülkücü duruşun ne olduğunu herkese göstermiştir. M.H.P çaykara ilçe başkanlığı tarafından ilçemizde yaşayan ve İlçe yönetimi adına açıklama yapma yetkisine sahip olmayan şahısların kişisel düşünceleri M.H.P.nin genel düşüncesiymiş gibi gündeme taşıyarak meşgul etmek art niyet taşıdığına inanıyoruz. Her partili kendi fikrini söylemekte özgürdür yalnız, Genel Başkanımız Sayın Devlet BAHÇELİ ye yapılan ağır ithamlar yakışıksız ve yersizdir,  Türkiye?nin kritik bir süreçten geçtiği bu son dönemlerde yandaş basına malzeme vermek hele hele kongre sonunda yetkili olmadığı halde siyaset çığırtkanlığı yapmak doğru bir hareket olarak karşılanmamakta ve tepki doğurmaktadır. Genel başkanın beğenilmemesi çekilmesi için oy vermeme aleyhte çalışma, yalan beyanda bulunma disiplin hükümleri gereği M.H.P iç tüzüğünün disiplin hükümleri 4.maddesi gereği partiden kesin ihracına neden olacağı ve tekrar partiye üyeliğinin gerçekleştirilemeyeceği açıkça beyan edilmektedir. Bu nedenle kişilerin şahsi fikirleri medyaya yansıtılması fikrin doğruluğu tartışılmamış ise kişiler yorumlarını yaparken dikkatli seviyeli bir üslupta gerçekleştirmelidirler.

Bu kişisel haberleri yayımlayan basın mensupları yorum sahibinin yetki ve makamını kontrol etmeli ve ikinci şahıslara doğacak olan söz hakları nedeni ile kişisel hak ve özgürlüklere tecavüz gerekçesi ile kendilerinde ve haberin sahibinden şikâyetçi olma haklarının kişilerde saklı olduğunu bilmeleri gerekmektedir. 
Kamuoyuna duyurulur, denildi


M.H.P.Çaykara İlçe Başkanlığı

 



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir