Karaçam`da Sular Durulmuyor

Karaçam`da Sular Durulmuyor

Karaçam Beldesinde HES yapılmasına karşı çıkan köylüler ile yapımcı firma çalışanları bu sabah yeniden karşı karşıya geldi.

Bayburt yolunu kullanarak Jandarma ve polis eşliğinde iş makinelerini şantiye sahasına geçirmek isteyen firma çalışanları, köylülerin engeline takıldı. Bazı köylüler araçları taşlamaya başladı. Bu arada güvenliği sağlayan çevik kuvvet vatandaşları havaya ateş açarak, cop kullanarak dağıttı.

Kalabalığın dağılmasının ardından çıkan olaylardan zarar gören firmaya ait araçlar Çaykara merkezine indirildi

Bölgede dün de olaylar çıkmış, HES santralin şantiye sahasına iş makinelerinin getirilmesini engellemek için yola barikat kuran köylüler ile jandarma ve polis arasında çıkan arbedede, 2`si asker 16 kişi hafif yaralanmıştı.

 AMAÇLARINA ULAŞTILAR

2 gündür HES yapımına karşı çıkan köylüler amaçlarına ulaştı. Derebaşı Enerji Limited Şirketi, Trabzon Bölge İdare Mahkemesi`nde yürütmeyi durdurma ve santral inşaatının iptali istemiyle açılan dava sonuçlanıncaya kadar, bölgede çalışma yapmama kararı aldı.

`Derelerin Kardeşliği Platformu` Dönem Sözücüsü Ömer Şan, son olayların ardından yetkililerle yaptıkları temaslar sonucu, firmanın açılan iptal davası sonuçlanıncaya kadar bölgede herhangi bir çalışma yapmama yönünde karar aldığını öğrendiklerini söyledi. Şan, "Firmanın bölgeye indirdiği malzemeler orada kalacak ama mahkeme sonuçlanana kadar hiçbir işçi ve iş makinesi çalışmayacak. Bu karar sevindiricidir. Keşke bu olaylar yaşanmadan önce bu sürecin sonucu beklenseydi" dedi.

  



Anahtar Kelimeler:

İlginizi Çekebilir