10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Çaykara´da Kutlandı

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Çaykara´da Kutlandı

10 Aralık İnsan Hakları Günü İlçemizde bulunan Tüm Okullarımızda kutlandı ve Okullarımızda İnsan Hakları ile ilgili Çeşitli Etkinlik ve Organizasyonlar gerçekleştirildi.

10 Aralık İnsan Hakları Günü İlçemizde bulunan Tüm Okullarımızda kutlandı ve Okullarımızda  İnsan Hakları ile ilgili Çeşitli Etkinlik ve Organizasyonlar gerçekleştirildi.

FATMA BİLGE ANAOKULU BÜYÜLEDİ

İlçemiz Fatma Bilge Ana Okulu tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili Etkinlik gerçekleştirildi.

/resimler/2019-12/12/1622200027507.jpgÖğrencilerimizde Demokrasi Bilinci oluşturma amacı ile gerçekleştirilen Etkinlikte Sınıflara yerleştirilen Seçim Sandıkları ile öğrencilerin çeşitli konularda Sandık başına gitmeleri sağlandı.

Normal Seçimlerde olduğu gibi her sınıf için Sandık Kurulu oluşturulan Fatma Bilge Ana okulumuzda Her Öğrenci Sandık Başına giderek Demokratik Tercihini kullanarak oy verdi./resimler/2019-12/12/1622510184372.jpgTAŞKIRAN EĞİTİM KURUMLARI GÖZ KAMAŞTIRDI

İlçemiz Taşkıran Eğitim Kurumlarında da 10 Aralık İnsan Hakları Günü ile ilgili çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

?İnsan olabilmek ve İnsan olarak Kalabilmek? Sloganı ile gerçekleştirilen Etkinlikler kapsamında Okul Spor Salonunda 10 Aralık İnsan Hakları Haftası ile ilgili bir program gerçekleştirildi./resimler/2019-12/12/1623271903788.jpgProgramda Öğrencilere İnsan Hakları ile ilgili çeşitli Video ve Slayt Sunumları gerçekleştirilirken Öğrenciler tarafından okunan çeşitli şiirler ve yapılan konuşmalar ile Farkındalık yaratılmaya çalışıldı.

MÜDÜR ATAMAN-DEMOKRASİ YAŞAM FELSEFEMİZ OLMALI

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü ile ilgili Gazetemize açıklamalarda bulunan Fatma Bilge Ana Okulu Müdürü Nalan Okur ATAMAN Demokrasinin hepimiz için çok önemli olduğunu ve yaşam felsefemiz haline getirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi./resimler/2019-12/12/1624042998277.jpgÇocuklarımızın önce evlerinde Demokratik bir ortamda yetiştirilmelerinin ve de onlara Demokratik bir ortamın anne baba tarafından çocuklarımıza sunulması gerektiğini sözlerine ekleyen Fatma Bilge Anaokulu Müdürü Nalan Okur Ataman Demokrasi kavramının çocuklarımıza ilk kazandırılacağı yerin ev ve anne baba olduğunu sözlerine ekledi.

Okul Ortamında Öğrencilerimize Demokratik bir ortam sunduklarını ifade eden Fatma Bilge Ana Okulu Müdürü Nalan Okur Ataman 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü dolayısı ile Okulda Öğrencilerimizin önlerine Sandıkları koyarak çeşitli konularda fikirlerini ifade etme imkanı tanıdıklarını sözlerine ekledi.

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ TARİHİ

İnsan Hakları Günü, İnsan Hakları Evrensel Bildirisi´nin kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948´den bu yana her 10 Aralık´ta kutlanan gündür. II. Dünya Savaşı´ndan sonra dünyadaki devletler bireylere tanınan hak ve özgürlüklerin güvence altına alınması konusunda birleştiler. İnsan Hakları Bildirisi, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından Haziran 1948´de hazırlandı ve 10 Aralık 1948´de Genel Kurulun Paris´te yapılan oturumunda kabul edildi. Oturumda, 6 sosyalist ülke bu ilkelerin bazılarının ?Burjuva sınıfından olan insanların sınıf çıkarını koruduğu ve işçi sınıfının egemen sınıflarla uzlaşmak zorunda bırakacağı? gerekçesiyle çekimser kaldı. Bildiri, bu çekimser ülkeler ile Suudi Arabistan ve Güney Afrika Birliği dışında kalan ülkelerin oylarıyla kabul edildi.

DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ NEDİR?

İnsan Hakları Günü´nde, ırk, renk, din, cinsiyet, dil, siyasi veya diğer görüşler, ulusal veya sosyal köken, mülkiyet, doğum veya diğer statüler sebebiyle ayrımı gözetmeksizin herkesin doğal insan haklarına sahip olduğunu ilan eden İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi 500´den fazla dile çevrilerek, dünyanın en çok çevrilen belgesi unvanına sahip olmuştur.

Dünyanın değişik bölgelerinden çeşitli hukuki ve kültürel geçmişe sahip temsilciler tarafından hazırlanan Beyanname, evrensel değerler ile tüm halklar ve tüm uluslar için ortak bir başarı standardı belirlemektedir. Her insanın insanlık onuruna eşit değer verir. Beyanname ve Devletlerin ilkelere taahhütleri sayesinde, milyonlarca insanın insanlık onuru tanınmış ve daha adil bir dünyanın temelleri atılmıştır. Beyanname taahhütleri henüz tam olarak yerine getirilmemiş olsa da, zaman testine dayandığı gerçeği, eşitlik, adalet ve insanlık onuruna sahip uzun ömürlü değerlerin kalıcı evrenselliğine kanıttır.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi bizi güçlendirir. Beyannamede yer verilen ilkeler 1948´de olduğu gibi günümüzde de güncelliğini korumaktadır. Her birimiz birbirimizin haklarını savunabiliriz. Günlük yaşantılarımızda, bizi koruyan ve bizi birbirimize yakınlaştıran hakları savunmak ve teşvik etmek için harekete geçebiliriz.



İlginizi Çekebilir