10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok birer mesaj yayınlayarak “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-BASIN TOPLUMUMUZUN GÖZÜ KULAĞIDIR

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ,”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” ile ilgili bir mesaj yayınladı.

İşte Kaymakam Güzel’in mesajı;

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsuru olan basın mensupları, vatandaşlarımızın bilgi ve haber alma hakkının karşılanmasını sağlayarak vatandaşlarımızın bilgilenmesinde ve bilinçlenmesinde çok önemli bir görev üstlenirler.

Basın mensupları, aynı zamanda vatandaşlarımızın ihtiyaç, talep ve beklentilerini duyurarak önemli bir kamu hizmeti yapmaktadır.

Yerel basın mensupları, kamuoyunun beklentilerini yansıtmanın yanı sıra şirin  ilçemiz Çaykara’da hayata geçirilen projeleri, çalışmaları, etkinlikleri haber yaparak ilçemizin  sosyal, kültürel, ekonomik yönden gelişimine de katkı sağlamaktadır.

Basın mensuplarımız,  yaptıkları haberler ve yazdıkları yazılarla, Milli ve manevi değerlerimizin benimsetilmesinde, Milli hissiyatın uyanmasında da etkili olmaktadır.

Basınımızın güçlenmesi, Çaykara İlçemizin  güçlenmesi demektir. Bu yüzden yerel gazetelerimizin, internet haberciliği yapanların takip edilmesi,bölgesel ve ulusal basınımızın hem görsel hem de yazılı olarak takip edilmesi,  yerel basınımızın güçlenmesi ve varlığını sürdürebilmesi için büyük önem taşır.

Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına gece gündüz demeden fedakârca görev yapan tüm basın çalışanlarımızın “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, başta Çaykara Gazetesi ve Çaykara Gündem Gazetesi olmak üzere tüm basın çalışanlarımıza emeklerinden dolayı teşekkür ediyor,meslek hayatlarında başarılarının devamını diliyorum.

BAŞKAN TOK-BASIN TOPLUMUMUZUN  AYDINLIK YÜZÜDÜR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mesajında, basının demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirten Belediye Başkanı Hanefi Tok, teknolojinin gelişmesiyle birlikte her anlamda objektif ve doğru bilgiye daha kısa sürede ulaşma ihtiyacının artmış olmasının basını daha da sorumlu hale getirdiğini vurguladı.

Gazetecilerin halkı doğru bilgiyle buluşturmak adına çok önemli bir görev üstlendiğini ifade eden Başkan Hanefi Tok, mesajında şu ifadeler yer verdi:

“Basın, demokrasinin temel taşlarından biridir. Milletimizin gözü, kulağı ve dili olan, vatandaşlarımızın haber alma ve bilgi edinme ihtiyacının doğru biçimde karşılanmasına vesile olmuş gazetecilerimiz, şüphesiz ülkemizin demokratikleşme sürecine büyük katkı sunmaktadırlar.

Toplumsal değerlerimize saygı çerçevesinde, kişi hak ve özgürlüğünü gözetme ilkesinin ışığında kamuoyunu tarafsız, şeffaf habere ulaştırmak ve güçlü bir toplum düzeninin sağlanmasına hizmet etmek tüm basın mensuplarımızın daima temel amacı olmalıdır.  

Demokrasilerin vazgeçilmez unsurları olan basın ve medya, aynı zamanda kurumlarla bireyler arasındaki veri akışını sağlayan düşünce, ifade ve haber alma özgürlüğünün en etkin araçlarıdır.

Değerli basın mensubu arkadaşlarımızla karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesi içinde her zaman aynı yolda yürüyerek, Çaykara İlçemize  hizmet etme çabası içerisindeyiz.

Halkı bilgilendirmek maksadıyla, mesai mefhumu olmadan her şart altında görevini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımızın bu özverileri bütün takdirlerin üzerindedir.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu işe emek ve gönül veren tüm basın mensuplarımıza sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, ebediyete intikal eden değerli basın mensuplarını rahmetle anıyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.”

;



Anahtar Kelimeler: Çalışan Gazeteciler Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir