10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Kutlu Olsun

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” ile ilgili birer mesaj yayınladılar.

Çaykara Kaymakamı Gürdal Erbek ile Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” ile ilgili birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM ERBEK-DEMOKRATİK ÜLKEMİZİN VAZ GEÇİLMEZ UNSURU BASINDIR

Çaykara Kaymakamı Gürdal ERBEK,”10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısı ile bir mesaj yayınladılar.

Kaymakam ERBEK’in mesajı şu şekilde:

10 Ocak 1961 tarihinde 212 Sayılı Kanun ile yürürlüğe girerek, Basın mesleği icrasında emek veren basın mensuplarımızın haklarını düzenleyen ve “Çalışan Gazeteciler Günü” olarak kabul edilen bu özel günde, değerli basın mensuplarımızın sevinç ve gururunu gönülden paylaşıyorum.

Demokratik bir ülkenin vazgeçilmez unsurlarından biri de bağımsız basındır. Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” 

İlçemizdeki gelişmeler konusunda halkımızı bilgilendirerek vatandaşlarımızla devlet arasında iletişimi sağlayan, kültürel, sosyal ve ekonomik gelişimimizde etkin bir rol üstlenen yerel basınımız da, özveriyle yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da aynı duyarlılıkla devam ettirerek, ülkemizle birlikte bölgemizin de kalkınmasına ve demokrasi kültürünün yerleşmesine katkı sağlayacaktır.

Bu vesileyle; Çaykara  halkına sunmuş oldukları hizmetten dolayı ilçemizdeki tüm basın-yayın kuruluşlarının temsilci ve çalışanlarının, kamuoyunun gözü kulağı olan gazetecilerimizin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, mesailerinde kolaylıklar, görevlerinde üstün başarılar dilerim.

BAŞKAN TOK-BASIN TOPLUMUMUZUN GÖZÜ KULAĞIDIR

Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Mesajında basının demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu belirten Başkan Tok, kamuoyunun aydınlatılmasında da gazetecilerin önemli bir görev üstlendiğini vurguladı.

 Doğru ve tarafsız bilgiye kısa sürede ulaşılmasını sağlayan gazetecilik mesleğinin, bu anlamda sorumluluğunun da büyük olduğunu kaydeden Başkan Hanefi Tok, mesajında şu ifadeler yer verdi:

 “Çağdaş ve katılımcı demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan basınımız; kamuoyunu bilgilendirmek, vatandaşlarımızla kurumlar arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yardımcı olmak, vatandaşlarımızın haber alma hakkını tarafsız, ilkeli ve sorumlu gazetecilik anlayışıyla yerine getirmek gibi birçok önemli görevler üstlenmektedir.

 Görsel ve yazılı medyanın yanında sosyal medya olarak nitelenen anlık haberleşme ve bilgi paylaşım ağlarının etkinliğinin günden güne arttığı bu günlerde, gazetecilerimizin üzerine düşen sorumluluk her zamankinden daha fazladır.  

 Kamuoyunu aydınlatmak için günün her saatinde haber peşinde koşan ve aynı zamanda kamuoyunun vicdanını da temsil eden basın mensuplarımız, zor şartlarda ve sorumluluk duygusu içinde toplumumuzu bir taraftan gelişen olaylar karşısında aydınlatırken bir taraftan da halkımızın talep ve beklentilerini yansıtarak önemli bir kamu görevini yerine getirmektedir.

 Gerek ulusal basın temsilcilerimiz, gerekse yerel basın mensuplarımız Çaykara İlçemizde gelişen haberleri yayın organlarına taşıyarak, vatandaşların doğru ve hızlı bilgilenmesi için çaba sarf ediyorlar. 

 Değerli basın mensubu arkadaşlarımızla karşılıklı anlayış ve saygı çerçevesi içinde her zaman aynı yolda yürüyerek Çaykara İlçemize hizmet etme çabası içerisindeyiz.

 Geride kalan görev sürecimiz içerisinde ilimizin gelişmesi ve kalkınmasına dönük yürüttüğümüz tüm projelerimizin halkımıza tanıtımında değerli basın mensubu arkadaşlarımızın katkısı büyüktür.

  Bu vesileyle gece gündüz demeden, halkın haber alma hakkı için fedakârca çalışan basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyor, meslek hayatlarında mutlu ve başarılı bir yıl geçirmelerini diliyorum. Ebediyete intikal eden basın mensuplarımızı da rahmetle anıyorum.”



Anahtar Kelimeler: Çalışan Gazeteciler Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir