15 Temmuz Milletimizin Bağımsızlık Destanıdır

15 Temmuz Milletimizin Bağımsızlık Destanıdır

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-MİLLETİMİZ TARİH BOYUNCA HEP  KENDİ DESTANINI KENDİSİ YAZMIŞTIR

Çaykara  Kaymakamı Muhammet Güzel, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi:

Bundan yedi  yıl önce takvimler 15 Temmuz 2016’yı gösterdiğinde, Türkiye, tarihinin en alçak ihanetlerinden birisini yaşamıştır. O günün gecesinde, FETÖ Terör Örgütüne mensup hainler tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi milletimizin demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkması ile  bertaraf edilmiştir.


  
15 Temmuz, vatanımızın bölünmez bütünlüğünün, milletimizin azim ve kararlılığının, milli birlik ve beraberliğinin bütün dünyaya bir kez daha gösterildiği bir tarih, dünya toplumlarına ve devletlerine ders veren bir destandır.

 Demokrasinin bir kez daha galip geldiği bu mücadelede;   tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşına sadece ve sadece imanıyla, inancıyla ve yüreğiyle dikilen Türk Milleti;  tıpkı Çanakkale’de, İstiklal Savaşında olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek olarak sokaklara dökülmüş ve bir kez daha yeri geldiğinde şehit ve gazi olunabileceğini göstermiştir.

 Milletimizin darbe teşebbüsü karşısında gösterdiği refleksin böylesine senkronize olmasında güçlü bir liderliğin payı büyüktür. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliği, halkın inancını pekiştirmiş ve direnişi başarılı kılmıştır. 15 Temmuz darbe  girişiminde Türk Milleti, vatana ve millete olan bağlılığını bir kere daha göstermiş, cesaretleriyle, dirayetleriyle, kararlı ve dik duruşlarıyla tarih yazmıştır. 15 Temmuz, devletini, vatanını, milletini ve bayrağını canından aziz bilenlerin destanıdır. 

 Herkes gördü ki,  asil kanlarıyla suladıkları  bu vatan toprağının bir karışını bile hainlere teslim etmeyen ve demokrasiye göz diken kanlı ellerin hakimiyetine girmeyen Türk Milleti,  büyük ve asil bir millettir.

 Demokrasimize kast eden, birlik ve beraberliğimizi yok etmek isteyen, büyük ve kutlu yürüyüşümüzü engellemek isteyen iç ve dış bütün hainlere karşı iman dolu göğüsleri ile dimdik ayakta duran ve bu uğurda şahadete eren aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Milli İdareye sahip çıkan tüm Çaykara’lı hemşerilerimizin ve Aziz Milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü en içten dileklerimle kutluyor, sevgi  ve saygılarımı  sunuyorum.

BAŞKAN TOK-15 TEMMUZ MİLLETİMİZİN BAĞIMSIZLIK DESTANIDIR

Çaykara  Belediye Başkanı Hanefi Tok, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi:

“15 Temmuz 2016'da FETÖ terör örgütü tarafından yapılmaya çalışılan hain darbe girişiminin üzerinden tam 7 yıl geçti. Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı da ülkemizin dört bir yanında yaşanan kahraman direniş öykülerini de unutmadık, unutmayacak, unutturmayacağız.  

15 Temmuz; devlet içine sızmış, kendisine emanet edilen devletin silahlarını kendi vatandaşlarına kullanmaktan çekinmeyen, ülkemizi parçalamak ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı; genç, yaşlı, erken ve kadın milyonlarca vatandaşımızın azmi, iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış şanlı bir demokrasi zaferidir. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için sokaklara dökülen kahraman Türk milleti, hain darbecilere vücudunu siper ederek, korkusuzca tanklara karşı, silahlara uçaklara karşı çıkarak, eşsiz bir direniş örneği sergilemiştir.

15 Temmuz gecesi bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir ki Türk milletinin birlik ve beraberliğini bozmaya kimsenin gücü yetmedi, yetmeyecek. Bu millet, Çanakkale de yakaladığı o ruhu ihtiyaç duyulan her an yeniden canlandırmaya hazır. Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda, demokrasimize ve milli birliğimize kast eden her türlü girişim başarısız olmaya mahkumdur. Bu hain girişim, birlik ve beraberliğimize yapılan bir saldırı olarak tarihe kara bir leke olarak geçmiştir. Türk milletinin birliğine, kardeşliğine ve özgürlüğüne kast eden hiçbir güç, asla başarılı olamayacak ve olmamıştır.

Tüm bu duygu ve düşüncelerle ülkemizin demokrasisine, özgürlüğüne ve istikrarına kast etmiş hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor; şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum”

 

 



İlginizi Çekebilir