175 Yıllık Cami İbadete Yeniden Açıldı

175 Yıllık Cami İbadete Yeniden Açıldı

Çaykara (Zeleka) Taşören Mahallesinde 2011 yılında yanan ve 5 yıl süren çalışmalar sonucu aslına uygun restore edilen Cami törenle açıldı

2011 yılında çıkan yangında tamamen yanan Çaykara Tarihi Taşören Merkez Camii Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yaklaşık 5 yıl süren çalışmalar sonucunda aslına uygun şekilde restore edilerek törenle tekrar ibadete açıldı.  

Bugün Cuma namazı müteakip yapılan törende, Trabzon Vakıflar Bölge Müdür Vekili İsmet Çalık, Kaymakamlık Yazı işleri Müdürü Kamil Hoş, Daire Müdür ve amirleri, Taşören Mahallesi Cami Yaptırma ve yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Tunçer, yönetim kurulu üyeleri, çevre mahallelerden gelen vatandaşlarla birlikte Diyanette Çalışan İmam Hatipler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Taşören Mahallesi Cami Yaptırma ve yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Tunçer, katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında, ?1800 lü yıllardan önce köyümüzün alt tarafında olan camimiz 1841 1844 yılları arasında şimdiki bu yerinde yapılmıştır. Kafkasya´dan gelen ustaların ve onlara yardım eden köyden usta dedelerimizin çalışması ile yapılan camimiz özellikle ahşap oymacılık sanatının en güzel örneklerine sahip bir camidir. 2011 yılına kadar hizmet veren bu camimiz 2011 yılında bir elektrik kontağı sonucunda yanmıştı. Değerli iş adamı rahmetli Yusuf Rendeci´ nin başkanlığında bir Camii Derneği kurarak camimizin İnşaat çalışmalarını başlattık. Önce Hacı Alaybey Arslantürk ?ün vermiş olduğu arsa üzerinde çift daire 4 kat 1 Kur´an kursu ve Hoca lojmanını imar ederek onun en üst katını geçici olarak Camii hizmetinde faaliyete geçirdik. Ama yanan bu Cami´mizin tarihi özelliğine uygun bir şekilde yeniden inşası noktasında oldukça zorlanacağımızı biliyorduk,?dedi. 

/resimler/2016-7/22/2201213838590.jpgÖncelikle 250 metreküp keresteyi hazırlayarak işe başladıklarını ifade eden Tuncer, tam bu sırada Vakıflar Genel müdürlüğümüz ve Vakıflar Bölge müdürlüğümüz devreye girerek camimizin yapımını üstlendi ve 2015 yılında ihalesi yapılan camimiz bugün aslına büyük ölçüde tamamen uygun bir şekilde yeniden inşa edildi. Bugün Taşören köylüleri olarak mutluluğumuz sonsuzdur. Camimizin inşaatını gerçekleştiren Vakıflar Genel müdürlüğümüze, eski Vakıflar Bölge müdürümüz Sayın Mazhar yıldırımhan´a Emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkürlerimizi şükranlarımı sunuyoruz. Allah hepsinden razı olsun. Allah devletimize zeval vermesin. Bu duygularla açılışımızın Hayırlara vesile olması dileklerimle bir kere daha tüm katılanlara yürekten teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyor bütün Taşören Köylülerim adına teşekkürlerimi şükranlarımı sunuyor; saygılarımı arz ediyorum. 

Yapılan konuşmalardan sonra dualarla birlikte restore edilen cami yeniden dini faaliyetine başladı.

Haber Kaynağı:Çaykara Gündem Gazetesi 



İlginizi Çekebilir