Çaykara´da Muhtarlar Günü Kutlandı!

Çaykara´da Muhtarlar Günü Kutlandı!

2015 Yılından bu yana her sene 19 Ekim Tarihinde Kutlanmakta olan Muhtarlar Günü Dolayısı ile Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve İlçemizde Bulunan Siyasi Parti Temsilcileri birer mesaj yayınlayarak Muht

2015 Yılından bu yana her sene 19 Ekim Tarihinde Kutlanmakta olan Muhtarlar Günü Dolayısı ile Çaykara Kaymakamımız Sayın Salih Çiğdem,Çaykara Belediye Başkanımız Sayın Hanefi Tok ve İlçemizde Bulunan Siyasi Parti Temsilcileri birer mesaj yayınlayarak Muhtarlarımızın bu anlamlı Günlerini Kutladılar.

İşte O Mesajlar:

KAYMAKAM ÇİĞDEM-MUHTARLARIMIZ HİZMETİN TEMEL YAPI TAŞLARI

Her yıl 19 Ekim´de kutlanan ?Muhtarlar Günü? nedeniyle kutlama mesajı yayımlayan Çaykara Kaymakamı Salih Çiğdem muhtarlık müessesesinin dün olduğu gibi bugünde idari yapının en önemli yapı taşı olduğunu söyledi./resimler/2018-10/19/1325210689405.jpgKaymakam Çiğdem ?Muhtarlık müessesesi 1828´den bu yana 190 yıllık bir tarih, deneyim ve birikimiyle, kentin en küçük yapıtaşı mahallelere hizmet vermekte, aynı zamanda devletin temsilcisi olarak da kamusal bir görev yapmaktadır. Belediyeler ve halkın arasındaki köprü görevini gören muhtarlıklarımız aynı zamanda halkın sesi, bizlerin de mesai arkadaşı, mahalle ve köylerdeki gözümüz ve kulağımız olmaktadır.

 Mahallelerimizin ve köylerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunmak hususunda emeğini esirgemeyen, bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapan, gerek milleti, gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza bu özel gün vesilesiyle şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde ve ülkemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü´nü en kalbi duygularımla kutluyor, sağlık ve esenlikler diliyorum.? dedi.

BAŞKAN TOK-MUHTARLAR EN ÖNEMLİ ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZ

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

/resimler/2018-10/19/1325424283546.jpgBelediye Başkanı Tok, kutlama mesajında, ?Toplumumuzda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan muhtarlık müessesi, yüzyılları aşkın bir süredir görev yapan büyük bir teşkilattır.

Yakın mesai arkadaşlarımız olarak gördüğümüz muhtarlarımız, fedakârca görevlerini yerine getirerek 32 mahallemizde gözümüz, kulağımızdır. Muhtarlarımız bizim gücümüze güç katarken, biz de bu güçle vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak için 7/24 esasıyla çalışıyoruz.

Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlarımız, aynı zaman da halkımızın da sesi olmaktadır. Vatandaşlarımız ile bire bir en yakın görüşme ve sorunlarını tespit etme imkanlarına sahip olan muhtarlarımız, bu sorunları ve talepleri yerel yönetimler olarak bizlere ulaştırma görevi de üstlenmektedir.

Çaykara İlçemizin  değişim ve gelişim sürecinde büyük emeği bulunan muhtarlarımıza belediye olarak her konuda yardımcı olmanın gayreti içerisindeyiz. Sorumlu oldukları bölgeleri çok iyi tanıyan mahalle muhtarlarımızın destekleriyle hedeflediğimiz hizmetleri daha sağlıklı bir şekilde ulaştırma ve uygulama imkanı buluyoruz.

. Bu duygu ve düşüncelerle vatandaşlarımızın sorunlarını bize ileten, vatandaşlarımız ile aramızda köprü vazifesi gören, mahallelerimizin gelişimi ve değişimi hususunda çözüm ortaklığı yapmaya çalışan muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar gününü kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım? ifadelerine yer verdi.

BAŞKAN SELÇUK-MUHTARLARIMIZ EN ÖNEMLİ HİZMET ELÇİLERİMİZDİR

Köylerimiz ve Mahallelerimize Kamu Kaynaklarının aktarılması hususunda 7 Gün 24 Saat Çaba Gösteren Muhtarlarımızın Toplumumuza sunmuş oldukları bu anlamlı hizmetin senede bir gün de olsa hatırlanmöasının son derece büyüğk bir öneme sahip olduğunu ifade ederek konuşmalarına başlayan Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet SelçukMuhtarlarımızın sorunlarının konuşulması ve çözüm yolu bulunabilmesi amacı ile Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Tarafından 2015 Yılından itibaren 19 Ekim Tarihinin ?Muhtarlar Günü? olarak kabul edildiğini bu anlamda Muhtarlarımıza Sunulan bu Özel Günden Dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza Minnet Borçlu olduklarını ifade etti./resimler/2018-10/19/1326099127853.jpgMuhtarlık Kelimesinin sözlük anlamı itibarı ile Söz Sahibi olarak seçilmiş ve Özgür gibi anlamlar ifade ettiğini belirten Başkan Selçuk  kendi Kültürümüzde ise Muhtarlık Müessesesinin Kanaat Önderi ve Toplumu Yönlendirme gibi farklı görev ve sorumlulukları taşıdıklarını sözlerine ekledi.

Yerel Yönetimlerimizin en köklü örneklerinin Köy ve Mahalle Muhtarlıkları olduklarını ifade eden Ak Parti Çaykara İlçe Başkanı Muhammet Selçuk fedakar Muhtarlarımızın seçimle iş başına geldiklerini ve de zamanlarının tamamını halkımıza hizmet sevdası yolunda harcadıklarını sözlerine ekledi.

Hayatımızın ve günlük Yaşantımızın Hizmet anlamında en önemli Temel Yapı Taşı olan Muhtarlarımızın bu özel günlerini kutlayan Ak Parti İlçe Başkanı Muhammet Selçuk Ülkemizde bulunan Tüm Muhtarlarımıza sağlık ve Hizmet dolu nice 19 Ekimler geçirmeleri dileklerinde bulundu

BAŞKAN ÖKSÜZ-MUHTARLARIMIZ HİZMET ELÇİLERİMİZDİR

MHP Çaykara İlçe Başkanımız Savaş Öksüz de Bir Mesaj Yayınlayarak Muhtarlarımızın bu özel günlerini kutladı.İşte Başkanımızın o mesajları./resimler/2018-10/19/1326378503409.jpgMahallelerde oluşan her türlü sorunun çözüme kavuşması noktasında fedakarca mücadele eden muhtarlarımız, memleketin kalkınması adına sağladıkları katkılarla takdire şayan kaliteli hizmetlere vesile olmaktadırlar.

Üzerine yüklenen sorumluluğun bilinciyle canla başla çalışarak sorumlu oldukları mahallenin gelişmesi için projeler üreten, halkın derdiyle dertlenen, sevinciyle neşelenen, milletimizin temsilcileri olan muhtarlarımıza yaptıkları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

Başta Çaykara İlçemizin 32  mahallesinde görev yapan muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın ´19 Ekim Muhtarlar Günü´nü kutluyor, aileleriyle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutluluk dolu günler yaşamalarını temenni ediyorum.

BAŞKAN SARI-SENEDE BİR GÜN YETMEZ

CHP Çaykara İlçe Başkanımız Sayın İsmail Sarı 19 Ekim Muhtarlar Günü İle İlgili bir mesaj yayınladı.İşte o mesaj:

/resimler/2018-10/19/1327014128908.jpgMuhtarlarımız köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı bir rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedir.

Muhtarlar demokrasinin beşiği değil ta kendisidir. Siyaset kanalı ile seçim kazanmazlar. Onlar kendi isimleri ile bulundukları köy ve mahallelerde seçimlere girerek başarı sağlar ve seçilirler. Muhtarlar sadece isimleri ile çağırılması ise demokrasi içerisinde seçildiklerinin göstergesidir. Vatandasın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası  sosyal  yaşamın içerisinde kendini gösteren her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı ve devleti en yakınında hissettiği makamdır.


Muhtarlık gerekli ve vazgeçilmezdir. Hak ve özgürlükleri ihmal edilmemelidir. Günümüzde mahalle sakinleri ile belediyeler veya tüm kamu kurumları arasındaki diyalog muhtarlarımız üzerinden kurulmaktadır. Bu diyalog kurulurken en büyük sorumluluk ise muhtarlarımıza düşmektedir. Muhtarlarımız ise bu sorumlulukları yerine getirebilmek adına gece gündüz görev yapmakta ve mesai saati diye bir kavramları bulunmamaktadır. Buna rağmen muhtarlarımıza tanınan haklar yeterli olmamaktadır. Hükümetin muhtarlarımıza tanınan hakların yeninden ele alarak maaş ve sosyal güvencelerinde iyileştirmeler yapması onların sorumluluklarını yerine getirebilmeleri adına önemli derecede etki sağlayacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle tüm muhtarlarımızın gününü kutlar görevlerinde başarılar dilerim. Bu vesileyle, yakın zamanda hayatını kaybetmiş olan muhtarlarımıza Allah´tan rahmet, akrabalarına ve mahalle sakinlerine de başsağlığı dilerim.

BAŞKAN KADIOĞLU-MUHTARLARIMIZIN SORUNLARINI ÇÖZMELİYİZ

SAADET Partisi Çaykara İlçe Başkanımız Sayın Mehmet Nuri Kadıoğlu 19 Ekim Muhtarlar Günü İle İlgili bir mesaj yayınladı.İşte o mesaj:/resimler/2018-10/19/1327295066941.jpg

Köylerimizde ve mahallelerimizde bir siyasi parti çatısı olmadan doğrudan halk tarafından seçilen muhtarlarımız, devlet ve vatandaşların arasında köprü görevi gören, mahallelerin mülki amirleridir. Muhtarlar, halkın iradesinin en önemli temsilcileri olmakla birlikte; demokrasi ve yerel yönetimlerin mihenk taşıdır.

Muhtarlarımızın, yerel yönetimlerde, belediye meclisinde söz sahibi olması, vatandaşlarımızın sorunların çözülmesinde etkili bir rol oynayacaktır. Belediye meclisinde mahalleler ile ilgili alınan kararlarda, muhtarlar da söz sahibi olmalıdır. Muhtarlarımız bizim için çok değerlidir. Muhtarlarımızın çalışma şartlarının iyileştirilmesi için SAADET Partisi olarak elimizden geleni yapacağız. Bu vesileyle işini layığıyla yapan, dürüst, vatandaşın sorunlarına çözüm arayan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Gününü kutluyorum.?dedi.

www.caykaragundem.com



İlginizi Çekebilir