19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun

Çaykara Kaymakam Vekili Anıl Adıgüzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Muhtarlar Derneği Başkanı Yazıcıoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

Çaykara Kaymakam Vekili Anıl Adıgüzel ve Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Muhtarlar Derneği Başkanı Yazıcıoğlu, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile birer mesaj yayınladılar.

KAYMAKAM ADIGÜZEL-MUHTARLAR DEVLETİN VATANDAŞA UZANAN ELİDİR

Çaykara Kaymakam Vekili  ve Dernekpazarı Kaymakamı  Anıl Adıgüzel,19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

Kaymakam Adıgüzel’in mesajı şu şekilde:

Demokrasi kültürümüzün ilk basamağını teşkil eden muhtarlık müessesesi, millet iradesiyle devletin şefkat elinin kesiştiği noktayı temsil etmektedir. Son dönemlerde yapılan düzenlemeler ile ülkemizde yerel yönetimlerin güçlendirilmesi anlamında devrim niteliğinde adımlar atılmış, muhtarlık kurumu da bu değişimden olumlu yönde kazanımlar elde etmiştir.

Muhtarlarımız bulunduğu mahallede devletimizin tüm kurumlarını temsil eden, bölgedeki halkın devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel unsurlarından birisi olan yönetime katılımcılığı kolaylaştırmaktadırlar.

Bir kamu görevlisi olan muhtarlarımız vatandaşa en yakın hizmeti veren, onların sorunlarını dile getirmelerine yardımcı olan, çözüm bulan ve yol gösteren bir makamı temsil etme özelliği taşımaktadır. Yani muhtarlarımız, vatandaşlarımıza kaliteli, verimli, etkili, kamu hizmeti sunma, vatandaşlarımızın yaşam kalitelerini yükseltme, refah seviyelerini arttırma hedefi doğrultusunda çalışmaktadırlar.

Vatandaşlarımız ile devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmeti mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasında mühim bir görev üstlenen tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.

BAŞKAN TOK-MUHTARLAR EN YAKIN ÇALIŞMA ARKADAŞLARIMIZDIR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile yayınladığı mesaj şu şekilde:

“Muhtarlık müessesesi, kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biridir. Halkımızın tercihi ve seçimle işbaşına gelmiş muhtarlarımız, son derece önemli bir unvan taşımakta olup, aynı zamanda bir o kadar da ulvi bir görevi üstlenmektedirler. Devletimizin vatandaşlarımıza ulaşmasında her zaman en ön saflarda olan muhtarlarımız, halkımızın kendi içlerinden biri olarak gördükleri, her türlü sorun, sıkıntı ve taleplerini rahatlıkla ilettikleri temsilcileridir.

Bizler Belediye çalışmalarımızda muhtarlarımız ile sürekli istişare halindeyiz. Onlardan gelen her türlü istek ve talebi değerlendiriyoruz. Toplumda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel taşlarından biri olan muhtarlarımıza hizmetlerinden ve gayretlerinden dolayı şükranlarımı sunarım.

 Toplumumuzda çok önemli işlevleri olan ve yerel yönetimin temel ayaklarından biri olan Muhtarlık idaresi, yüzyılı aşkın bir süredir görev yapan büyük bir teşkilattır. Belediyeler ve halkın arasında önemli bir köprü görevi gören muhtarlıklarımız, aynı zamanda hemşehrilerimizin sesi olmaktadır. Çaykara Belediyesi olarak yerel yönetimlerin temel yardımcılarından olan muhtarlıklarımızın taşıdığı sorumluluk ve önemin bilinci ile hareket ediyoruz. Belediyemizin çalışma ve projelerini her an muhtarlarımızın bilgisine sunuyor, onların talep ve görüşlerini değerlendiriyor ve bu doğrultuda çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

 Bu vesile ile Demokrasimizin çekirdeği olan tüm muhtarlarımızın; 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyor; Muhtarlarımızın şahsında tüm hemşerilerime mutlu, bereketli ve huzurlu yarınlar diliyorum.

BAŞKAN YAZICIOĞLU-MUHTARLAR 24 SAAT VATANDAŞIN HİZMETİNDE

Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Soğanlı Mahallesi Muhtarı Engin Yazıcıoğlu 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile bir mesaj yayınladı.

İşte Başkan Yazıcıoğlu’nun mesajı:

Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi 193 Yaşında. 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla Türkiye muhtarlar konfederasyonunun girişimleri neticesinde 19 Ekim 2015 tarihinde resmi gazete de yayınlanan Başbakanlık genelgesiyle bundan sonra bütün yurt da 19 Ekim resmi olarak muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir.

Türkiye Genelinde 7.sını kutladığımız muhtarlar günümüz yüreğimizdeki bütün dualarımızı ülkemizin huzuru güvenliği ve selameti için gece gündüz demeden ülke sınırları veya sınırları dışında görev yapan kahraman silahlı kuvvetler mensuplarına gönderiyor ve onları canı gönülden selamlıyor her zaman her yerde onlarla birlikte olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Rabbim Mehmetçiğimizi, polisimizi her türlü kazalardan belalardan görünüz görünmez bütün musibetlerden korusun inşallah. Rabbim yar ve yardımcıları olsun."

Mesajında Vatandaşların devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğunu belirten Başkan Yazıcıoğlu; "Muhtarlarımız devletle vatandaş arasında büyük bir köprü vazifesi görmekte. Geçmişe dönüp baktığımızda halk arasında muhtarla sadece bir evraka mühür basıp, imza atan kişiler olarak nitelendirilirdi. Muhtarlık seçimlerinde aday sayıları az olurdu. Ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarımıza göstermiş olduğu ilgi vermiş olduğu değer muhtarlık müessesinin önemini, değerini yeniden ön plana çıkmasına vesile oldu. Muhtarlarımıza saygınlık arttı, seçimlerde her mahallede muhtarlar adete seçilmek için yarışa girdi. Muhtarlarımız devlet anlayışımızda önemli bir yer tutmaktadır. Bu öneme binaen 2015 yılında 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak ilan edilmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir. Muhtarlık camiasına ikinci baharını yaşatan devlet başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, içişleri bakanımız sayın Süleyman Soylu'ya, 19 Ekim tarihini muhtarlar gününün kabulü için gece gündüz demeden çalışan ve bu uğurda büyük çaba harcayan Türkiye muhtarlar konfederasyonu onursal genel başkanımız Hüseyin Akdeniz'e, Türkiye muhtarlar konfederasyonu başkanı Bekir Aktürk'e ve emeği geçen herkese teşekkür eder saygılar sunarım" dedi.



Anahtar Kelimeler: Muhtarlar Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir