19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun

19 Ekim Muhtarlar Günü Kutlu Olsun

Çaykara Kaymakamı Muhammet Güzel, Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Çaykara Muhtarlar Derneği Başkanı Abdullah Kulaç, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile birer mesaj yayınlayarak Muhtarlar Gününü kutladılar.

KAYMAKAM GÜZEL-MUHTARLAR ÇAĞDAŞ KAMU YÖNETİMİNİN EN ÖNEMLİ BİLEŞENLERİDİR

Kaymakam Muhammet Güzel’in 19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı:

1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede  devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Ayrıca çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Halkımızın oylarıyla seçilen muhtarlarımız, Cumhuriyet tarihimiz boyunca köylerimizin ve mahallelerimizin en önemli temsilcisi olmuştur. Vatandaşlarımızın dertlerine, tasalarına; sevinçlerine ve mutluluklarına ortak olan, beklentilerini ve ihtiyaçlarını devletimize iletme noktasında etkin rol oynayan muhtarlarımız, devletle milletin bütünleşmesinin temel harcını oluşturmaktadır. Vatandaşımızın hastasında, cenazesinde, düğününde kısacası sosyal yaşamın içerisinde kendini gösteren, her türlü üzüntüde ve sevinçte kapısını gönül rahatlığıyla çaldığı makamda görev yapan muhtarlarımız, bizlerin de baş tacıdır. Şirin Çaykara İlçemizin her alanda gelişmesinde, kalkınmasında muhtarlarımızın rehberliğine, düşüncelerine ihtiyacımız var. İnanıyorum ki her bir muhtarımız geçmişte olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle çalışmalarını sürdürecektir. Bu duygu ve düşüncelerle Mahalli İdarelerin daha da güçlenmesinin nişanesi olacağını ümit ettiğim 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü, en içten dileklerimle kutluyor; tüm  Mahalle muhtarlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum.

BAŞKAN TOK-MUHTARLIK YEREL DEMOKRASİNİN TEMEL YAPI TAŞIDIR

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok’un  19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı:

Değerli Muhtarlarım,

Türk siyasi ve demokrasi tarihinin en önemli unsurlarından olan muhtarlık müessesesi, dün olduğu gibi bugünde idari yapının ve yerel demokrasinin en önemli yapı taşı olmayı sürdürmektedir.

Muhtarlık müessesesi 1828’den bu yana 193 yıllık bir tarih, deneyim ve birikimiyle, ilçemizin en küçük yapıtaşı mahallelere hizmet vermekte, aynı zamanda devletin temsilcisi olarak da kamusal bir görev yapmaktadır. Çaykara İlçesini birlikte yönettiğimiz muhtarlarımıza belediye olarak her konuda yardımcı olmanın gayreti içerisindeyiz. Belediye bünyesinde imkanlarımız ölçüsünde  muhtarlarımızla sürekli iletişim halinde mahalle bazındaki hizmetleri koordineli olarak sürdürmekteyiz. Biliyoruz ki, muhtarlarımızın cansiperane görev yaparken bir takım sosyal hakları yetersiz kalmaktadır. Yasaların izin verdiği ölçüde desteklemeye çalıştığımız muhtarlarımızın, Muhtarlar Derneği Genel Merkezi tarafından hazırlanmış yasa tasarısı kanunlaştığında inşallah daha iyi şartlarda görev yapacaklardır. Bu vesile ile tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Gününü tebrik ediyor, selam ve saygılarımı sunuyorum.

MUHTARLAR DERNEĞİ BAŞKANI KULAÇ-SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZA TEŞEKKÜR EDERİZ.

Çaykara  Muhtarlar Derneği Başkanı ve Çamlıbel Mahallesi Muhtarı Abdullah Kulaç’ın   19 Ekim Muhtarlar Günü mesajı:

"Ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden muhtarlık müessesesi 193 Yaşında. 1829 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir. Muhtarlarımız, bir yandan köy ve mahalle sakinlerinin devlet kurumlarıyla ilişkilerinde aracı rol oynarken, diğer yandan da çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılığın sağlanmasında önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Muhtarlarımız ve muhtarlık müessesesinin ihtiyaçları, karşılaştıkları sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri ile müessesenin tarihsel bağlarını koruyarak geleceğe ilişkin vizyonunun belirlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla Türkiye muhtarlar konfederasyonunun girişimleri neticesinde 19 Ekim 2015 tarihinde resmi gazete de yayınlanan Başbakanlık genelgesiyle bundan sonra bütün yurt da 19 Ekim resmi olarak muhtarlar günü olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Türkiye Genelinde 6.sını kutladığımız muhtarlar günümüz yüreğimizdeki bütün dualarımızı ülkemizin huzuru güvenliği ve selameti için gece gündüz demeden ülke sınırları veya sınırları dışında görev yapan kahraman silahlı kuvvetler mensuplarına gönderiyor ve onları canı gönülden selamlıyor her zaman her yerde onlarla birlikte olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Rabbim Mehmetçiğimizi, polisimizi her türlü kazalardan belalardan görünüz görünmez bütün musibetlerden korusun inşallah. Rabbim yar ve yardımcıları olsun.

Vatandaşların devletimize ihtiyaç duyduğunda çalacakları ilk kapının muhtarlıklar olduğunu belirten Başkan Kulaç "Muhtarlarımız devletle vatandaş arasında büyük bir köprü vazifesi görmekte. Geçmişe dönüp baktığımızda halk arasında muhtarla sadece bir evraka mühür basıp, imza atan kişiler olarak nitelendirilirdi. Muhtarlık seçimlerinde aday sayıları az olurdu. Ancak Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlarımıza göstermiş olduğu ilgi vermiş olduğu değer muhtarlık müessesinin önemini, değerini yeniden ön plana çıkmasına vesile oldu. Muhtarlarımıza saygınlık arttı, seçimlerde her mahallede muhtarlar adete seçilmek için yarışa girdi. Muhtarlarımız devlet anlayışımızda önemli bir yer tutmaktadır. Bu öneme binaen 2015 yılında 19 Ekim tarihinin muhtarlar günü olarak ilan edilmesi bizleri çok mutlu etmiştir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın milletin evi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde muhtarlarımızla bir araya gelmesi devletimizin muhtarlarımıza verdiği önemin en güzel nişanesidir. Muhtarlık camiasına ikinci baharını yaşatan devlet başkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, içişleri bakanımız sayın Süleyman Soylu'ya, teşekkür ederiz.



Anahtar Kelimeler: Muhtarlar Kutlu Olsun

İlginizi Çekebilir